29.06.2022-11:20 (Son Güncelleme:29.06.2022-15:34)


1

Avukat Cem Kaya anlattı

Avukat Cem Kaya anlattı

Avukat Cem Kaya Karatün, dayısının vefatından sonra cenazesinde Mahmut Efendi ile tanışma fırsatı buldu ve o dönem yaşadıklarını anlatmaya başladı.



2

Dayısının cenazesi

Dayısının cenazesi

Dayısının cenazesi için aile içerisinde istişare yapan Cem Kaya Karatün, dayısının bakıcısının cenazeyi Mahmut Efendi’nin imamlık yaptığı İsmailağa Camisi’nde namaz kılmayı teklif ettiğini söyledi.



3

İsmailağa Camisi

İsmailağa Camisi

Karatün, "Sendikacılık ve bir dönem CHP milletvekilliği yapan dayım Doğan Onur, 'Başımız daha da belaya girmesin.' dedi. Açıkçası tedirgin olmuştuk. Biz takım elbiseli 5-6 adam gittik, camideki herkes sarıklı, cübbeliydi. Cuma namazını kıldık. O sırada talebimizi reddeden belediyeden olduğunu düşündüğümüz bir imam geldi ve 'Beni görevlendirdiler.' dedi." Dedi.



4

Mahmut Efendi namazı kıldırdı

Mahmut Efendi namazı kıldırdı

“Derken içeriden birileri geldi. 'Hocamız haber gönderdi, cenazeyi namaz sonuna kadar bekletsinler, müsaade ederlerse ben kıldıracağım, dediğini' söylediler. Haberi gönderen Mahmut hocaymış. Namaz bitti ve hoca efendi dışarı çıktı, biz hepimiz teşekkür etmek için yanına gittik. Ben o ara hemen Mahmut Hoca'ya yaklaştım ve kulağına 'Dayım Müslüman olarak öldü ama Alman eşinin yanına Hristiyan mezarlığına gömülecek.' deyince içimizi rahatlatan bir cevap verdi.” dedi.



5

Cenaze namazı

Cenaze namazı

“'İnsanlara ne oluyor ki, her yer Allah'ın toprağı. Orası burası fark etmez. Dayınızın Müslüman olarak öldüğüne şehadet eder misiniz?' diye sordu. 'Evet, Müslüman olarak öldü fakat eşi Renate'yi çok seviyordu.' yanıtı sonrasında cenaze namazını kıldırdı." dedi.



6

Eşinin yanına gömüldü

Eşinin yanına gömüldü

Açıklamasına devam eden Karatün, Feriköy Protestan Mezarlığında defnedilmeden önce dua edildiğini, dini tören istenmemesi üzerine dayısının eşinin yanına gömüldüğünü belirtti.



7

Eleştiriye maruz kaldı

Eleştiriye maruz kaldı

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatından sonra sosyal medya üzerinden bu olayı paylaşan Karatün, olumlu olumsuz birçok yanıt aldığını söyledi.



8

Mahmut Efendi'nin sözü

Mahmut Efendi'nin sözü

Karatün durumu "Orada bir hoşgörüyle karşılaştık. Allah hem Mahmut Hoca'ya hem de dayıma rahmet etsin. CHP milletvekilliği yapan ve çizgisi belli olan dayım da (Doğan Onur) orada çok şaşırdı. 'Her yer Allah'ın toprağı, her yere gömülebilir. Ben de yardımcı olabilirim.' sözü dayımı etkilemişti. CHP'li olarak yaşayıp öldü ancak merakını cezbetti. Sonrasında ziyaret ettiğini biliyorum. 'Ben o adamı gidip ziyaret etmek, elini sıkmak isterim. Aydın bir insan olarak gördüm.' demişti." sözleriyle özetledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR