Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, sağlık durumu nasıl? İsmailağa Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu yoğun bakıma kaldırıldı

Nakşibendi tarikatının İsmailağa Şeyhi olan Mahmut Ustaosmanoğlu yoğun bakıma kaldırıldı. Bu haber sonrasında Ustaosmanoğlu hayatı hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Peki Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, sağlık durumu nasıl? İşte konu hakkında merak edilenler...

05.06.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-15:30) Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, sağlık durumu nasıl? İsmailağa Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu yoğun bakıma kaldırıldı

Türkiye’deki en yaygın dini yapılanmalardan birisi olan İsmailağa cemaatinin ‘’Şeyh’’i olarak bilinen Mahmut Osmanoğlu rahatsızlandığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Daha önce 2020’de Fatih’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında ziyaret edilen Mahmut Ustaosmanoğlu hayatı hakkındaki araştırmalar bu olayla beraber yoğunluk kazandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, sağlık durumu nasıl?

Nakşibendi tarikatının 93 yaşındaki ‘’Şeyh’’ Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yaşlılık kaynaklı sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığını öğrenildi. İstanbul’daki bir hastaneye kaldırılan Ustaosmanoğlu’nun tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Mahmut Ustaosmanoğlu

Cemaatin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Üstadımız Mahmud Efendi Hazretlerimiz enfeksiyona bağlı rahatsızlanması sebebiyle hastanede müşahede altına alınmıştır. Şeyhimizin tez zamanda şifa bulması için başta ihvanımız olmak üzere Efendi Hazretlerimizin tüm sevenlerini duaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammet Fatih Ustaosmanoğlu da dedesinin yoğun bakımda ve durumunun stabil olduğunu açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal