Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç çocuğu var? Mahmut Ustaosmanoğlu nerde doğdu?

İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası çok sayıda kişi, Mahmut Ustaosmanoğlu hakkında bilgi sahibi olmak için 'Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç çocuğu var?' sorularına yanıt aramaya başladı.

24.06.2022-17:10 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-17:10) Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç çocuğu var? Mahmut Ustaosmanoğlu nerde doğdu?

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ından katıldığı cebnaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası cemaat liderinin kim olduğu da araştırılmaya başlandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç çocuğu var?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir

Fatih Camii'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında katıldı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanan İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 192'de Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde dünyaya geldiği biliniyor. Gençlik yıllarında çevrede bulunan hocalardan dersler alan Ustaosmanoğlu, i6 yaşında icazet aldıktan sonra kendi köyünde dersler vermeye başladı. Henüz askerlik çağına gelmeyen Mahmut ustaosmanoğlu, çok sayıda genç yetiştirmişti.

1951 yılında Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atanmıştır. 1952 yılında şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanışan ve askerlik dönüşünde Ali Haydar efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapmaya başlayan Mahmut Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996'ya kadar sürdürmüştür. 2010'da İstanbul'da düzenlenmiş olan 'Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan islama üstün hizmet ödülü alan Mahmut Ustaosmanoğlu, iki kez evlilik yapmıştır.

İlk eşi olan Zehra Ustaosmanoğlu'ndan Ahmet, Abdullah ve Fatıma adını verdiği 3 çocuğu olan Mahmut Ustaosmanoğlu, eşi vefat ettikten sonra Müşerref Ustaosmanoğlu ile ikinci evliliğini yapmıştır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal