Mahkum'un Savcı Fırat Bulut'u Onur Tuna kimdir, kaç yaşına? Onur Tuna nereli? Onur Tuna'nın oyunculuk hayatı ve rol aldığı yapımlar

Ekranların sevilen dizisi Mahkum'da Savcı Fırat Bulut rolüne hayat veren Onur Tuna'nın kim olduğu ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Çanakkale doğumlu Onur Tuna'nın bu güne kadar çok sayıda yapımda yer aldığı bilinirken bu yapımların hangileri de olduğu sorgulanıyor. İşte, Onur Tuna'nın oyunculuk hayatı ve rol aldığı yapımlar

02.06.2022-18:52 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-18:52) Mahkum'un Savcı Fırat Bulut'u Onur Tuna kimdir, kaç yaşına? Onur Tuna nereli? Onur Tuna'nın oyunculuk hayatı ve rol aldığı yapımlar

Fox TV ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Mahkum'da İsmail Hacıoğlu ile başrolü paylaşan ve Savcı Fırat Bulut karakterine hayat veren Onur Tuna'nın hayatı çok seyoda seyirci tarafından araştırılıyor. Bu güne kadar çok sayıda yapımda yer alan ve dizi ve film çalışmalarının yanı sıra reklam çalışmaları da yapan Onur Tuna'nun kariyerinin yanı sıra nereli ve kaç yaşında olduğu da merak ediliyor. İşte Onur Tuna hakkında tüm bilinmeyenler..

Mahkum'un Savcı Fırat Bulut'u Onur Tuna kimdir

Onur Tuna kimdir, kaç yaşına?

2 Temmuz 1985'te Çanakkale'de doğan Onur Tuna'nın annesinin Selanik göçmeni olduğu bilinir. İlk ve orta öğrenimini Çanakkale'de tamamlayan ve lise eğitimini Bursa'da alan Onur Tuna, lisede okuduğu yıllarda birçok tiyatro oyununda yer aldı. Farklı spor dallarıyla da uğraşan ünlü oyuncu basketbol, futbol ve masa tenisi gibi sporlarda kendini gösterdi.

İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi'ni kazanan ve burada İktisat Fakültesi'ni başarıyla tamamlayan Onur Tuna'nı asıl mesleği işletmedir. Üniversiteden mezun olduktan sonra sanatla uğraşmak isteyen Tuna, Ege Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve orada Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda yaklaşık 1 yıl kadar sanat müziği ses eğitimi aldı.

Mahkum'un Savcı Fırat Bulut'u Onur Tuna kimdir

Tiyatroya aşırı ilgisi olan Onur Tuna, üniversitedeyken devam ettiği tiyatro oyunlarına üniversiteyi bitirdikten sonra da bırakmadı ve İzmir Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tam 3 yıl oyunculuk dersi aldı. O sırada fotomodellik yapmaya başlayan Onur Tuna fotomodelliği de 4 yıl sürdürdü.

2011 yılında ilk kamera deneyimini 'Hayat Devam Ediyor' adlı dizide yaşaya Onur Tuna, daha sonra ATV'de yayınlanan Huzur Sokağı isimli dizide rol aldı. İlk sinema filmi deneyimini ise 'Bir Küçük Eylül Meselesi'nde yaşayan Başarılı oyuncu şimdi ise Fox TV ekranlarında yayınlanan Mahkum isimli dizide Savcı Fırat Bulut rolünü başarıyla sürdürüyor.

Mahkum'un Savcı Fırat Bulut'u Onur Tuna kimdir

Küçük yaşlarda müziğe ilgisi olan hatta üniversiteden sonra konservatuar eğitimi de alan Onur Tuna'nın çeşitli çalgı aletlerini çaldığı ve aynı zamanda kendisine ait besteleri olduğu da bilinir. Boş zamanlarında müzik stüdyosunda zaman geçiren Onur Tuna, 2018 yılında 4 şarkıdan oluşan ilk EP albümü olan Uzay Misali'ni çıkarmıştır.

Onur Tuna'nın rol aldığı yapımlar

Hayat Devam Ediyor 2011 (Dizi)

Huzur Sokağı 2013 (Dizi)

Bi Küçük Eylül Meselesi 2014 (Film)

Filinta 2014 (Dizi)

Cesur Yürek 2016 (Dizi)

Yasak Elma (Dizi)

Mucize Doktor 2019 (Dizi)

Ağır Romantik 2020 (Film)

Mahkum 2021 (Dizi)

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal