Mahkumlara Mesleki Eğitim Verilecek

Hükümlü ve tutuklular, hapishanelerde açılacak mesleki eğitim merkezleriyle aktif öğrenci statüsüne kavuşturularak tahliyelerinin akabinden kalfalık veya ustalık belgeleri alarak iş bulma ve iş yeri açma imkanı elde edecek.

10.03.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-10:47)  Mahkumlara Mesleki Eğitim Verilecek

Hükümlü ve tutuklular, hapishanelerde açılacak mesleki eğitim merkezleriyle aktif öğrenci statüsüne kavuşturularak tahliyelerinin akabinden kalfalık veya ustalık belgeleri alarak iş bulma ve iş yeri açma imkanı elde edecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk aracılığıyla dün imzalanan cezaevlerinde lise ve mesleki eğitim merkezleri açılmasına imkan sunan "Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü"ne göre, ceza infaz kurumları içerisinde mesleki eğitim merkezleri hazırlanacak.

Protokolle cezaevlerinde 309 yeni mesleki eğitim merkezinin kurulması planlanıyor. İlk kez bu ölçekte mesleki eğitim merkezi açılmasıyla merkezlerin sayısı 634'e ulaşmış olacak.

Hükümlü ve tutuklular, açılacak yeni mesleki eğitim merkezlerine aktif öğrenci statüsünde sürdürerek 4 senelik eğitim sonunda ustalık belgesi alabilecek ve tahliyelerinin akabinden kalfalık ya da ustalık belgeleriyle iş bulma ve iş yeri iş yeri açabilme olanakları olabilecek.

Hükümlü ve tutuklular, haftada bir veya iki gün mesleki eğitim merkezlerinde eğitim görürken öteki günler tutukevleri iş yurtlarında beceri eğitimi görebilecek.

"HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR DA MESLEKI EĞİTİM İMKANLARINDAN YARARLANABİLECEK"

Mesleki ve teknik eğitimden sorumlu Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in açıklamasında, Bakanlık olarak ülke genelinde mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştırmanın ve kuvvetlendirmenin üzerinde durdukları en ciddi hususlardan birisi olduğunu dile getirdi.

Bu boyutta yapılan çalışmalar sonunda bu sene mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının yüzde 62 arttığını aktaran Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanlığı ile yaptığımız yeni protokolle mesleki eğitim merkezlerimizin kapasitesi artacak. Artık hükümlü ve tutuklular da mesleki eğitim imkanlarından yararlanabilecek. Zaten Adalet Bakanlığına bağlı iş yurtlarında ciddi üretim yapılıyor. Dolayısıyla buralarda tutuklu ve hükümlülerin beceri eğitimini düzenleyebilme imkanı var. Bu kapsamda, ceza infaz kurumlarında mesleki eğitim merkezleri kurulabilecek veya bir mesleki eğitim merkezine bağlı eğitim programları açılabilecek."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal