Ünlü Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ı Dolandıranlar 10 yıl Sonra Yakalandı

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'ı, ''Hayat hikayenizi ansiklopediye basacağız'' diyerek tam 10 kez aynı şekilde kandıran şahıs 10 yıl sonra yakalandı. Turgut İlter, 2.5 yıl hapis cezası aldı.

24.05.2018-10:53 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-10:53) Ünlü Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ı Dolandıranlar 10 yıl Sonra Yakalandı

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'ı, ''Hayat hikayenizi ansiklopediye basacağız'' diyerek tam 10 kez aynı şekilde kandıran şahıs 10 yıl sonra yakalandı. Turgut İlter, 2.5 yıl hapis cezası aldı.

HAYAT HİKAYENİZİ ANSİKLOPEDİYE BASACAĞIZ DEDİLER

2008 yılında Nurgül Yeşilçay'ı arayan Turgut İlter ve Hülya Baykara adlı şahıslar, ünlü isimlerin biyografilerini bir ansiklopedide ve internette yayınladıklarını dile getirerek, ünlü oyuncudan bunun için bir kereliğine bin 236 TL talep etti.

10 KEZ HESABINDAN PARA ÇEKİLDİ

Teklifi kabul eden ünlü oyuncu, dolandırıcılara kredi kartı bilgilerini verdi. Ancak İlter ve Baykara; Yeşilçay'ın rızası dışında Kasım 2008 ile Haziran 2009 tarihleri arasında 10 kez bin 236'şar TL tutarında para çekti.

ÇEK KARŞILIKSIZ ÇIKTI

Hesabından fazla para çekildiğini fark eden Yeşilçay hemen şüphelileri aradı. Dolandırıcılar güzel oyuncuya 13 bin TL'lik çek verdi ancak çek karşılıksız çıktı.

YEŞİLÇAY DAVA AÇTI

Ünlü oyuncu olayın ardından hemen suç duyurusunda bulunarak dava açtı. Daha önce yakalanan şüpheli Hülya Baykara hakkında 'Banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçu kapsamında 2.5 yıl hapis cezası verildi.

KAYIP ŞÜPHELİ YAKALANDI

Dört yıldır kayıp olan diğer şüpheli Turgut İlter ise geçtiğimiz günlerde yakalandı.

SUÇUNU İNKAR ETTİ

Mahkemede ifade veren Turgut İlter, şirketin sahibinin abisi olduğunu, kendisinin isteği üzerine bu işlemleri yaptığını fakat abisinin iki yıl önce vefat ettiğini anlattı.

2 BUÇUK YIL CEZA ALDI

Mahkeme, İlter'i önce 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. daha sonra İlter'in mahkemedeki saygılı tavrı gerekçesiyle ceza 2 yıl 6 aya indirildi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal