Dolandırılma Davasının Tanığı Sinan Akçıl

Sinan Akçıl’ın eşi Burcu Kıratlı’nın “Ponzi Sistemi” ile 500.000 tl dolandırılması, işlerin yargıya taşınmasına sebep oldu. Mahkemede Kıratlı’nın tanıklığını ise eşi Sinan Akçıl üstlendi.

19.10.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-18:05) Dolandırılma Davasının Tanığı Sinan Akçıl

Oyuncu Burcu Kıratlı, arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı Mine Uygun tarafından 500.000 tl dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Kıratlı bugün İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi’ne avukatıyla birlikte katıldı. Güzel oyuncunun eşi Sinan Akçıl da mahkemede tanık olarak dinlendi. Sanık Mine Mumcu ise duruşmaya katılmadı.

Kıratlı mahkemede Mine Mumcu’dan şikayetçi olduğuna yönelik ilk ifadesinde; ‘Bana telekomünikasyon işleri yaptığını söyledi. Yurt dışından telefon hatlarını getirerek, Türkiye’de daha pahalıya satıp kar elde ediyormuş. İyi bir kazanç sağladığından bahsetti. Kârı yarı yarıya paylaşmak üzere anlaştık. İlk seferde 300 bin TL, ikinci olarak da 450 bin TL gönderdim. Bu paraların kâr paylarını geri aldım’ diye belirtti.

BEŞ YÜZ BİN TL’LİK DOLANDIRILMA DAVASI

Burcu Kıratlı duruşmanın devamında 500.000 tl’lik alacağını alamadığını belirterek “En son 550 bin TL para gönderdim. Bana 850 bin TL geri verecekti ama göndermedi. Sonrasında sanığa ulaşamadım. Benim kendi kazandığım parayı söylediğinin aksine işletiyormuş. Benim kendi kazandığım paramı geri vermiyor. Kandırıldım. Şikayetçiyim” diyerek Mine Mumcu’nun yargılanmasını istedi. 

Şarkıcı Sinan Akçıl ise Burcu Kıratlı’nın tanığı olarak duruşmada dinlendiğinde, Mine Uygun hakkında duyduklarını dile getirdi. Akçıl ifadesine ek olarak kendisinden de para alındığını fakat Mine Uygun tarafından duydukları doğrultusunda parasını geri istediğini ve de aldığını belirtti. 

MAHKEME KARARI VERDİ

Mine Mumcu’nun avukatı ise müvekkiline söylenilen ithamların gerçekliği yansıtmadığının üzerinde durarak şu ifadeleri kullandı; “Müvekkil 2000’lerin başından beri telekomünikasyon işi yapıyor. 2018-2019’da hayatına bir adam giriyor, çevresindeki herkesi hayatına dahil ediyor ve ekonomik olarak sömürülüyor. Müştekiyi parasını ödemesi gereken tarih olan 2 Eylül’de bir saldırıya uğruyor, 4 Eylül'de 40 milyon yağmalanıyor. Büyük bir maddi mağduriyet yaşadığı için müştekinin parasını verememiştir”. Mahkeme heyeti Mine Mumcu’nun savunması için yakalama kararı çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal