Serhat Hacıpaşalıoğlu Kimdir? Eurovision Şarkı Yarışmasında Türk Bayrağı Açıldı

64. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türk bayrağını açan San Marino adına yarışan Serhat Hacıpaşalıoğlu kimdir?

14.05.2019-23:58 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-00:00)

64. Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu temsil edecek olan  Serhat Hacıpaşalıoğlu, yarışmanın yarı finalinde Türk bayrağı açtı.

YAPIM ŞİRKETİNİ KURDU

Serhat Hacıpaşalıoğlu, 24 Ekim 1964 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Tam adı Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu’dur. Aslen Trabzonludur. Babası İsmail Hakkı bir deniz subayıydı. Hacıpaşalıoğlu, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi.  1994 yılında End Productions isimli yapım şirketini kurarak yapımcılık kariyerine başladı. Ayrıca 1994 yılında “Jeopardy” isimli Amerikan Bilgi Yarışmasının Türk uyarlaması olan “Riziko!” adlı yarışmanın yapımcılığını ve aynı zamanda sunuculuğunu yaptı.

ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

1995 yılında En İyi Erkek Sunucu ve En İyi Yarışma Programı dallarında Altın Kelebek Ödülü kazandı. Bundan 1 yıl sonra yine En İyi Yarışma Programı kategorisinde ödülün sahibi oldu. 1996 yılında End Productions yapımcılığında yayınlanan Hedef 4 isimli yarışma programında sunuculuk yaptı. Yine başka bir kanalda yayınlanan Britanya yarışma programı Midas Touch’un Türk versiyonu olan “Altı üstlendi. Ardından “Serhat’la Rizikosuz!” isimli eğlence programında sunuculuk görevi yaptı. 1997 yılında ilk single çalışmasını yaparak “Rüya Ben Bir Daha” adı ile çıkarmıştır.

2016 YILINDA DA SAN MARİNO'YU TEMSİL ETMİŞTİ

2000’li yıllara gelindiğinde ise çalışma alanını daha da genişleten Serhat Hacıpaşalıoğlu, Katerina Mutsatsos ile birlikte END Productions yapımcılığında yayınlanan “Kalimerhaba” isimli programda sunuculuk yapmıştır. Yine End Productions yapımcılığında gerçekleştirilen 1998’de başlayan ve halen günümüzde devam etmekte olan Liselerarası Müzik Yarışmasını, 2002 – 2004 yılları arasında Megahit-Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışmasını ve 2009’da başlayıp günümüzde halen devam eden Dans Maratonu gibi yarışmalarda rol almıştır. 2014 yılında çalışmalarını Almanya ve Fransa‘da sürdüren sanatçı aynı yıl “Je M’Adore” isimli şarkısı ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Sanatçı bu şarkısı ile Deutsche DJ Black/Pop Charts listelerinde beş hafta boyunca zirvede kalmıştır.

Ödülleri :
1995 – Altın Kelebek Ödülü, En İyi Erkek Sunucu (Riziko!)
1995 – Altın Kelebek Ödülü, En İyi Yarışma Programı (Riziko!)
1996 – Altın Kelebek Ödülü, En İyi Yarışma Programı (Riziko!)
1998 – Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi, Fair Play Büyük Ödülü
2003 – FIDOF (Uluslararası Festival Organizasyonları Federasyonu) Annual Golden Transitional Media Ring of Friendship
2004 – İskenderiye Şehrinin Altın Anahtarı

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal