Google'ın Doodle Hazırladığı Müzeyyen Senar Kimdir?

Türk Sanat Müziğine damgasını vurmuş olan, 100. yaş gününde anılan Müzeyyen Senar'ı Google unutmadı. Ünlü arama motoru Google, Müzeyyen Senar için Doodle hazırladı. Peki, Google'ın Doodle hazırladığı Müzeyyen Senar kimdir? Müzeyyen Senar kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında....

16.07.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-11:40) Google'ın Doodle Hazırladığı Müzeyyen Senar Kimdir?

'Cumhuriyetin Divası' olarak bilinen Müzeyyen Senar, 100. yaş gününde sevenleri ve yakınları tarafından anılıyor. Türk Sanat Müziğine unutulmaz eserler kazandıran Müzeyyen Senar'a Google bir Doodle hazırladı. Peki, Google'ın Doodle hazırladığı Müzeyyen Senar kimdir? Müzeyyen Senar kimdir? İşte ayrıntılar...

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?

Usta sanatçı Müzeyyen Senar, 16 Temmuz 1918 yılında dünyaya geldi. 'Cumhuriyetin Divası' olarak anılan Müzeyyen Senar, 8 Şubat 2015 yılında İzmir'de vefat etti. Ünlü sanatçı 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Usta sanatçının küçük yaşta evlatlık verildiği iddia edilmektedir. Müzik eğitimini, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde aldı. Sesinin güzel olduğunun farkedilmesinin ardından dönemin usta isimlerinden olan hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı gibi isimlerden ders almıştır.

İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Müzeyyen Senar, büyük bir hyarna kitlesine kavuştu. İlk olarak 1933 yılında Belvü Gazinosu'nda, yıldızlar programında sahne alan Senar, daha sonra birçok gazinoda sahne aldı.

Müzeyyen Senar'ın güçlü sesini öğrenen Mustafa Kemal Atatürk, özel meclisinde şarkı söyledi. 1936 - 1938 yışarı arasında 5 defa Atatürk'ün karşısında şarkı söyledi.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar, 8 Şubat 2015 yılında zatürre nedeni ile tedavi gördüğü hastanede 96 yaşında hayatını kaybetti. Müzeyyen Senar, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedildi.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal