Diriliş Ertuğrul Dizisi Nerede Çekiliyor?

TRT1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul son gaz devam ederken izleyiciler tarafından en çok merak edilen, Diriliş Ertuğrul çekimleri nerede yapılıyor? sorusu oldu. İşte dizinin perde arkası...

28.03.2018-15:59 - (Son Güncelleme: 28.03.2018-15:49) Diriliş Ertuğrul Dizisi Nerede Çekiliyor?

 

Diriliş Ertuğrul severler Diriliş Ertuğrul'un çekildiği yeri merak ediyor. Başrolünde Engin Altın Düzyatan’ın rol aldığı 13. yüzyılda yaşayan bir şehrin anlatıldığı Diriliş Ertuğrul dizisinde izleyiciler her bölümde dizinin çekim yerini merak ediyor.

Dizide doğa görünümünde yerler ve kullandıkları malzemelerle izleyicilerin ilgisini çekiyor. Peki Diriliş Ertuğrul'un çekimleri nerede yapılıyor? İşte detaylar...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diriliş Ertuğrul'un çekimleri İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasında çekiliyor. Bu bölgeye kurulan plato, oldukça geniş bir alanda yer alıyor. Gerçeğine birebir uygun şekilde hazırlanan 600 metrekarelik Süleyman Şah Otağı ile birlikte daha pek çok geniş alan bulunuyor. Halep Sarayı, konuk odaları, arz odası, Tapınakçılar salonu ve odaları, Selçuklu Kasrı ve Karatoygar gibi dizide yer alan birçok yer buradaki platolarda yer alıyor.

PLATO 40.000 M2 ALANA KURULDU

Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Dizinin çekimleri için yaklaşık 250 kişilik set ekibi yer alıyor.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal