Begonvil Nedir? Ne Demek, Hikayesi Nedir?

Sezen Aksu'nun Youtube'da yayınladığı Demo albümününün ilk şarkısı Bengovil oldu. İnsanlar tarafından bengovil ne demek ve nedir diye araştırma yapılmaya başlandı. Bengovil hikayesi nedir? İşte ayrıntılar...

05.07.2018-14:54 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-14:43) Begonvil Nedir? Ne Demek, Hikayesi Nedir?

Minik serçe Sezen Aksu'nun Demo albümünün çıkış parçası olan Bengovil Youtube'dan müzik sevenlerin beğenisine sunuldu. Şarkının yayınlanmasının ardından Bengovil nedir, Bengovil ne demek soruları büyük merak konusu oldu. Bizde sizler için bu soruların yanıtını derledik ve Bengovil hikayesi nedir sorusunu yanıtladık.

BENGOVİL NEDİR?

Bengovil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, ağaçsı bir bitkidir. Güneşi ışıklarını çok seven bu bitkinin en öenmli özelliği ise hastalık ve böcek barındırmamasıdır.

BENGOVİL HİKAYESİ NEDİR?

Bengovil ismini, 1768 yılında bu bitkiyi Brazilya'da keşfeden ve bütün Avrupa'da tanınmasına yardımcı olan Fransız Amiral Louis Antoine de Bougainville'nin adından almıştır.

Bengovil'in diğer adları ise Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı'dır. Bengovil, ekvator'dan orta Brezilya'ya kadar olan alanda yetiştirilir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal