Maduro'dan ABD'ye Sert Çıkış: Ahlaksızlar!

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Salı günü, Venezuela’daki krize ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumuna minnettar olduğunu söyledi.

06.02.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-09:05) Maduro'dan ABD'ye Sert Çıkış: Ahlaksızlar!

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Salı günü, Venezuela’daki krize ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumuna minnettar olduğunu söyledi.

Rusya RT kanalına verdiği röportajda, kendisini destekleyen diğer dünya liderlerine de teşekkür eden Maduro ‘’Avrupa ülkeleri, muhalefet lideri Juan Guaido’yu ülkenin geçici cumhurbaşkanı olarak tanıyarak büyük hata yaptı’’ sözlerini aktardı.

Maduro, Juan Guaido’nun sözde başkanlığına değinerek “Venezuela'da, halk oyuyla seçilen ve bu Anayasaya yemin eden ve görevlerini tamamıyla yerine getiren tek bir hükümet var. Bu hükümetin başı ve hizmetçisi ben Nicolas Maduro Moros’um. "dedi.

Maduro, Venezuela’da patlak veren krizin Washington'da tasarlandığını ve Avrupa ülkelerinin Beyaz Saray'ın “başarısızlığa mahkum” olan “pervasız, aşırılık yanlısı” politikasını takip etmesinin “utanç verici” olduğunu söyledi.

''SEÇİM SIKINTIMIZ YOK''

Maduro, 2017'de muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erken yapılması talebini kabul ettiğini ve bu seçimin doğrudan ve uluslararası gözlemcilerin huzurunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Maduro, Venezuela seçimlerine ilişkin, "Muhalefetin sorunu başka bir seçim yapmak değildir. Venezuela'da seçim sıkıntısı yok, son 20 yılda 25 kez seçim yapıldı. Geçtiğimiz bir buçuk yılda altı kez seçim yapıldı. Bu nedenle, Venezüella'da seçim sıkıntısı yok. 2018 seçimleri, muhalefetin talebi kabul edilerek uluslararası program önünde yapıldı. 2017 boyunca muhalefet erken seçimlerde ısrar etti. Ve Aralık 2017’de onlara “Tamam, plan yapalım” dedik.’’ sözlerini kullandı.

''PES ETMEYECEĞİZ''

Askeri müdahalenin olmayacağını, ancak ordu ve milislerin herhangi bir saldırıyı engellemeye hazırlıklı olduklarını belirten Maduro, “Donald Trump’tan Amerikan ordusunun işgali konusunda uluslararası hukuka aykırı olan yasadışı tehditlere de yanıt vermeye hazırlanıyoruz. Ahlaksızlar. Bizi askeri müdahalelerle tehdit etti, ancak Venezuela pes etmedi - ve asla pes etmeyecek! " dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal