20.04.2020-10:46 (Son Güncelleme:06.05.2024-02:15)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkisini sürdürüyor. Dünya genelinde yaklaşık olarak 2.5 milyon insan virüsten etkilenirken, aşı ve ilaç çalışmaları devam ediyor. Dünyanın önde gelen ülkeleri henüz net bir tedavi yöntemi bulamazken beklenen ilaç açıklaması Madagaskar'dan geldi.



2

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, coronavirüse karşı geliştirilen önleyici ve tedavi edici bitkisel ilacı bugün kamuoyuna tanıtacaklarını aktardı. Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsünce (IMRA) tarafından geliştirilen ve klinik testlerden geçen 'Covid Organics' adlı bitkisel ilacın hazır olduğunu belirtti.



3

Rajoelina, ilacın pelin otu olarak da bilinen artemisia bitkisi ve ülkedeki birçok şifalı otun karışımdan oluştuğunu belirtti. İlacın seri üretimine hemen başlayacaklarını belirten Rajoelina, genellikle sıtma tedavisinde kullanılan artemisianın tıp dünyasında uzun zamandır bilindiğini aktardı



4

ARTEMİSİA NOBEL ÖDÜLÜ KAZANDIRDI 2015 yılında Çinli Doktor Youyou Tu, sıtmanın tedavisinde yüksek yok edici etkiye sahip artemisianın maddesini keşfedip saflaştırdığı için Nobel Tıp Ödülü'nü kazanmıştı.



5

Madagaskar'da şu ana kara 121 coronavirüs vakası tespit edildi. Ülkede henüz ha yatını kaybeden olmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr