Macron'dan 'Karikatürlerden Vazgeçmeyeceğiz' Açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslamafobisi nüksetti. Paris'te ölü bulunan öğretmenin cenazesine katılan Emmanuel Macron, Hz Muhammed'in karikatürize edilmesi olayına vurgu yaparak, 'Karikatürlerden vazgeçmeyeceğiz' dedi.

22.10.2020-08:44 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-10:05) Macron'dan 'Karikatürlerden Vazgeçmeyeceğiz' Açıklaması

Fransa'da geçen hafta başı kesili halde bulunan öğretmenin Paris'teki cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yanında bakanlar ve çok sayıda siyasetçi yer aldı.

Macron, törende bir açıklama yaparak, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin unutulmayacağını dile getirdi.

Macron, öldürülen öğretmen Paty'nin Kur'an okuduğunu ve İslam'a ilgi duyduğunu aktardı.

Samuel Paty'nin 'Cumhuriyeti özümsediği için' öldürüldüğünü aktaran Macron, ''Paty, İslamcılar geleceğimizi istediği için öldürüldü. Çünkü biliyorlar ki onun gibi sessiz kahramanlar olduğu sürece asla geleceğimize sahip olamayacaklar'' ifadelerini kaydetti.

İslam karşıtı tavrı ile tanınan Macron, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'i karikatürize etmesine 'ifade özgürlüğü' demişti.

Söz konusu karikatürlerde ise Hz. Muhammed için ''Aptallar tarafından sevilmek zordur.'' cümlesi yer alıyordu ve "Muhammed köktencilerle uğraşıyor." yazıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal