Macron'dan Coronavirüsü Açıklaması: 'Yaşlıları Ziyaret Etmeyin'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Elinizden geldikçe yaşlıları ziyaretten kaçının" açıklamasında bulundu.

06.03.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-16:29) Macron'dan Coronavirüsü Açıklaması: 'Yaşlıları Ziyaret Etmeyin'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Elinizden geldikçe yaşlıları ziyaretten kaçının" açıklamasında bulundu.

Fransa'da son bilgilere bakıldığında 423 kişinin coronavirüs hastası olması ve 7 kişinin coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesi üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yakın zamanda üçüncü alarma geçileceğini belirtti ve virüsün en öldürücü etki ettiği yaşlıları muhafaza etmek için ziyaret etmeme çağrısı yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı ikinci alarmda olan Fransa'da bir ya da iki hafta içinde üçüncü alarma geçileceğini açıkladı. Virüsü en fazla bulaştıranların gençler olduğunu belirten Macron "Elinizden geldikçe yaşlıları ziyaretten kaçının" diye konuştu.

Yaşlılar için daha ölümcül etkilere sahip olan coronavirüs salgınının önümüzdeki günlerde ülkede daha çok yayılacağını belirten Macron, yakın zaman içerisinde alarm derecesinin yükseleceğini belirtti.

Fransa Ulusal Meclisi'nde de bir sözcünün virüs taşıması üzerine de telaş yaşandı. Çok fazla seyahat ettiklerini belirten vekiller önümüzdeki zaman diliminde daha fazla taşıyıcı vekil olacağını belirtip salgının "dokunulmazlık" tanımadığına vurgu yaptı.

Diğer yandan yurt çapında üçüncü alarm seviyesine gelinmesi halide de okullardaki derslerin iptal edilip eğitim sürmesi için yeni çözümlerin olacağı ve sosyal hayatın daha fazla etkileneceği aktarıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal