Macron'dan Arapça Paylaşım: Pes Etmeyeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam'ı ve müslümanları hedef alan açıklamalarından sonra müslüman ülkelerde başlayan boykot çağrıları üzerine sosyal medyadan açıklama yaptı.

26.10.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-14:58) Macron'dan Arapça Paylaşım: Pes Etmeyeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı ve müslümanları hedef alan küstah açıklamalarının ardından Arap ülkelerinde Fransız ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Ürdün, Katar ve Kuveyt, Fransız ürünlerini raflardan kaldırdı ve Fransa turizm acentelerinin seyahat listesinden çıkarıldı. 

Fransız ürünlerine boykot çağrıları ve Fransa karşıtı eylemler sonrasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından Fransızca, İngilice ve Arapça paylaşım yaptı.

"ASLA PES ETMEYECEĞİZ"

Emmanuel Macron'un paylaşımında "Asla pes etmeyeceğiz. Barış ruhu içinde tüm farklılıklara saygı duyuyoruz. Nefret söylemini kabul etmiyoruz ve mantıklı tartışmaları savunuyoruz. Her zaman insan onurunun ve evrensel değerlerin tarafında olacağız" dedi.

"ÇAĞRILAR BİR AN ÖNCE DURMALI"

Fransa Dışişleri'nin yaptığı açıklamada ise yapılan boykot çağrılarının dayanaksız olduğu ifade edilerek "Yapılan boykot çağrıları temelsizdir ve radikal bir azınlık tarafından ülkemize yönelik kışkırtılan saldırılar gibi bir an önce durmalıdır." denildi.

Fransız ürünlerine yönelik boykot çağrıları başta sosyal medya olmak üzere birçok arap ülkesinde yayılmış durumda. Ürdün, Katar ve Kuveyt'in yanı sıra Suudi Arabistan'da da boykot çağrıları yapılan bir hashtag, dün en çok paylaşım yapılan ikinci konu olmuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal