Macron: Erdoğan'la Konuşacağım

Macron, Türkiye'nin Suriye'deki cihatçı grupları Dağlık Karabağ bölgesine kaydırdığı iddiasında ısrar edİyor.

02.10.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-09:55) Macron: Erdoğan'la Konuşacağım

Fransa Cumhurbaşkanı Macron; kendi istihbarat servislerimiz 300 cihatçının Gaziantep üzerinden Karabağ'a aktarıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Rus lideri Vladimir Putin'in de kendisini doğruladığını söyleyen Macron, bu konuya açıklık getirmesi için önümüzdeki birkaç gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacağını söyledi.

AB liderler zirvesinin sonra geç saatlerde basın toplantısı düzenleyen Macron'a, zirve öncesi yaptığı açıklama soruldu Türkiye'nin cihatçıları Azerbaycan'a geçirdiği yönünde elinizde ne tür belgeler olduğu soruldu.

Fransız istihbaratının bizzat bu cihatçıları tanımladığı, izlediği ve belirlediğini belirterek "300 cihatçı, Suriye'den ayrılarak, Gaziantep'ten geçip, Bakü'ye ulaştı. Bu cihatçılar biliniyor, izlendi, takip edildi. Halep bölgesindeki cihatçı gruplardan geliyorlar. Söylediklerim gerçek dedi.

Rus lideri Vladimir Putin’le de paylaştığını söyleyen Macron ,Putin'e de bu bilgiyi verdim. Rus tarafı da bizimle aynı analize sahip. Bu Rusya'nın ve bölgenin güvenliği için de tehlikeli. Türkiye’yle bu konuyu çok hızlı bir şekilde konuşarak çözülmesini isteyeceğiz diye açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal