Macron Emeklilik Reformundan Geri Dönmeyecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede grev ve gösterilere neden olan emeklilik reformundan vazgeçmeyeceğini ifade etti.

19.12.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-11:04) Macron Emeklilik Reformundan Geri Dönmeyecek

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkede tartışmalar yaratan emeklilik reformundan vazgeçmeyeceğini belirtti.

Emeklilik yaşında değişiklik yapılabileceğini kaydeden Macron, Başbakan Edouard Philippe'den Noel tatilinde de sendikalarla konuya ilişkin görüşmelere devam etmesini istedi.

GREVLERE DEVAM ÇAĞRILARI SÜRÜYOR

Bu arada ülkenin önemli iş sendikalarından Genel İş Konfederasyonu (CGT), İş Gücü, Üniter Sendika Federasyonu ve Dayanışma'dan yapılan ortak yazılı açıklamada, hükümetin emeklilik reformunu geri çekene kadar grevlere devam edileceği ve Noel tatilinde ara verilmeyeceği söylendi.

Öte yandan Philippe, bugün iş sendikaların temsilcileriyle Başbakanlıkta görüşmeler gerçekleştiriyor.

Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler 14. gününe girdi. Başta sağlık, ulaşım ve kamu hizmetleri olmak üzere birçok sektörde ciddi sorunlar meydana geliyor.

Paris'te ve çeşitli kentlerde toplu taşıma araçlarında ve şehirler arası tren seferlerinde de ciddi sorunlar meydana geliyor.

Sendikaların çağrısıyla emeklilik reformunu protesto etmek için dün ülke genelinde eylemler yapılmıştı. Gösterilere İçişleri Bakanlığına göre 615 bin, CGT'ye göre 1,8 milyon kişi katıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal