'Macaristan, Sığınmacıları 4 Haftadan Fazla Tutamaz'

Avrupa Adalet Divanı, Macaristan'ın sığınmacıları Sırbistan hududunda bulunan kampta 4 haftayı aşkın bir süre tutmasının hukuk ihlali olduğuna karar verdi.

14.05.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-17:38) 'Macaristan, Sığınmacıları 4 Haftadan Fazla Tutamaz'

Avrupa Adalet Divanı, Macaristan'ın sığınmacıları Sırbistan hududunda bulunan kampta 4 haftayı aşkın bir süre tutmasının hukuk ihlali olduğuna karar verdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, Macaristan'da iltica başvuruları kabul edilmeyen ve ülkelerine yollanmaları kararlaştırılan 2 İranlı ve 2 Afganistanlı sığınmacının davasına ilişkin hükmünü duyurdu.

Avrupa Adalet Divanı, Macaristan'ın sığınmacıları Sırbistan hududuna yaptığı en fazla 4 haftadan fazla bir süre tutamayacağını, Macaristan’ın sığınmacıları ülkeye kabul etmesi gerektiğini açıkladı.

Macaristan'ın uygulamasının Avrupa Birliği hukukunun delinmesi demek olduğu kaydedilen, ''İltica başvurusunda bulunan veya iltica başvurusu reddedilen üçüncü ülke vatandaşlarının Sırbistan-Macaristan sınırında bulunan Röszke transit bölgesine yerleştirilmesi 'gözaltı' olarak görülmeli ve 4 haftayı geçmemeli'' sözleri kullanıldı.

MACARİSTAN'IN SIĞINMACILARA KARŞI ALDIĞI ÖNLEMLER

Macaristan, sığınmacıları durdurmak için alınan tedbirler çerçevesinde Vişegrad Grubu'nda yer alan ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğini alarak hududa asker ve polis takviye etmişti.

Ülke ayrıca, alınan önlemler çerçevesinde Sırbistan ve Hırvatistan hudutlarını dikenli tel örgüyle çevrelemiş, hudut bölgelerinde OHAL ilan etmiş ve yasa dışı geçiş yapanlara verilen cezaların artırıldığını duyurmuştu.

Parlamentoda kabul edilen yasayla aralarında çocukların da olduğu sığınmacıların, iltica başvurusu boyunca hudutta inşa edilecek kamplara konması zorunlu hale gelmiş, ülke çapında yakalanan sığınmacıların da ülkeden çıkarılacağı ifade edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal