Maç Sona Erdi! Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası nefesleri kesecek bir derbi mücadelesine sahne oluyor. Ligin formda ekiplerinden Trabzonspor kendi sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

22.09.2021-18:46 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-16:12) Maç Sona Erdi! Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Trabzonspor : Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Stefano Denswil, Vitor Hugo, Edgar Lee, Berat Özdemir, Anastasios Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Gervinho, Anthony Nwakaeme, Djaniny.

Fenerbahçe : Altay Bayındır, Filip Novak, Attila Szalai, Kim Min-Jae, Luiz Gustavo, Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Diego Rossi, Mesut Özil, Enner Valencia.

İKİ TAKIM ARASINDA

Fenerbahçe'yi konuk ettiği son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Trabzonspor (1M), daha önceki 17 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (2G 4B 11M).

Trabzonspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, rakibi karşısında üst üste üç galibiyeti en son Kasım 2015-Aralık 2016 arasında aldı.

Süper Lig'de 20 maçtır yenilmeyen ve ligde devam eden en uzun serinin sahibi olan Trabzonspor (9G 11B), daha uzun bir seriyi en son 1995'te yakaladı (26 maç). Bordo-mavililerin o serisi, Aralık 1995'te Fenerbahçe karşısındaki 3-1'lik mağlubiyetle sona ermişti.

Süper Lig'de oynadığı son üç maçı da 2-1 kazanan Fenerbahçe'nin lig tarihinde aynı skorla üst üste dört galibiyet aldığı bir süreç bulunmuyor.

İstanbul takımlarına rakip olduğu son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (6G 2B), bu süreçteki tek mağlubiyetini sahasında Fenerbahçe'den aldı (Şubat 2021'de 0-1).

Bu sezon Süper Lig'de rakiplerine en az net gol pozisyonu veren (8) ve kalesinde en az gol beklentisi gören (7.5 xGA) takım Fenerbahçe. Trabzonspor ise bu süreçte en fazla isabetli şut çeken ekip konumunda (52).

Fenerbahçe ile oynadığı dört Süper Lig maçında gol atamayan Anastasios Bakasetas, 5+ kez karşılaştığı rakiplerinin tamamına karşı gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor forması giyen Anthony Nwakaeme'nin Süper Lig kariyerinde gol atamadığı takımlar arasında en fazla karşılaştığı iki rakibinden biri Fenerbahçe (5; Alanyaspor ile eşit).

Süper Lig'de görev yaptığı son üç maçta da tabelayı değiştiren Fenerbahçe forveti Diego Rossi (1 gol & 3 asist), 2018'den bu yana en fazla dört karşılaşmalık seri yakalayabildi (Ekim-Kasım 2020 arasında).

Fenerbahçe forveti Enner Valencia, Süper Lig'de ilk 11 çıktığı son 12 maçta 13 golde pay sahibi oldu (8 gol & 5 asist).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal