Maç Sona Erdi! Trabzonspor 2-0 Adana Demirspor

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor, Adana Demirspor'u konuk ediyor.

08.10.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-18:29)

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Edgar, Vitor Hugo, Denswil, Siopis, Berat, Hamsik, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Cornelius
Adana Demirspor: Muriç, Rassoul, Deli, Samet, Svensson, Stambouli, Sinan, Yunus, Bjarnason, Akintola, Balotelli

İKİ TAKIM ARASINDA

Adana Demirspor ile oynadığı son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (5G 1B), son beş karşılaşmada kalesini gole kapattı. Adana ekibi, Ocak 1990'dan (Cihat Metin) bu yana bordo-mavili rakibinin filelerini havalandıramıyor.
Süper Lig tarihinde Beşiktaş'ın (18 maç; 8B 10M) ardından deplasmanda mağlup edemediği takımlar arasında en fazla konuk olduğu rakibine karşı sahaya çıkmaya hazırlanan Adana Demirspor (15 maç; 4B 11M), son altı Trabzon ziyaretinden puan çıkaramadı ve kalesinde toplam 24 gol gördü. Süper Lig'de 26 maçtır yenilmeyen Trabzonspor (15G 11B), daha uzun bir seriyi en son Eylül 1983-Nisan 1984 arasında yakaladı (28 maç). Puan kayıpsız geçtiği seriyi de yedi maça çıkaran bordo-mavili ekip, Şubat-Mayıs 2004 arasından bu yana ilk kez üst üste sekiz galibiyet almayı hedefliyor. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı yedi deplasmandan üst üste iki kez aynı sonuçla ayrılmayan Adana Demirspor (2G 3B 2M), son ziyaretinde Altay'ı 3-1 mağlup etti. Adana ekibinin üst üste iki dış saha galibiyeti aldığı son seri Eylül 1983'te yaşandı (4-3 vs Sarıyer & 2-0 vs Boluspor).
Son iki sezondur Süper Lig'e yükselen takımlara mağlup olmayan ve çıktığı karşılaşmalarda sadece iki gol yiyen Trabzonspor (5G 2B), en son Temmuz 2020'de çıktığı Denizlispor deplasmanından puansız döndü (1-2).
Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım Trabzonspor (17), ikinci yarılarda en fazla gol bulan ekip Adana Demirspor (15).
Trabzonspor forması giyen Abdülkadir Ömür, Süper Lig kariyerinde ilk kez üst üste üç maçlık gol atma serisi yakaladı (vs Fatih Karagümrük, Gaziantep FK & Beşiktaş).
Djaniny, Trabzonspor formasıyla çıktığı son dört Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 1 asist).
Bu sezon deplasmanda ceza sahası dışından en fazla gol atan takım olan Adana Demirspor'da (4), bu gollerin ikisini Matias Vargas kaydetti (vs Beşiktaş & Antalyaspor).
Trabzonspor'un başında görev yaptığı son yedi Süper Lig maçını kazanan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinin en uzun serisini yakalamak için sahaya çıkıyor.
Trabzonspor ile Adana Demirspor arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta karşılaşması öncesinde nefesler tutuldu. Trabzonspor, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde muhteşem bir performans sergilerken bordo mavililer ligde uzunca bir süredir mağlubiyet yüzü görmeyerek yenilmezlik serisini sürdürüyor. Özellikle bu sezon Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas'ın muhteşem bir performans sergilemesi ve onun bu performansına Anthony Nwakaeme'nin katılmasıyla birlikte Trabzonspor'un hücüm hattında durdurulamaz bir hale gelmesi rakiplerini çaresiz bırakıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal