Maç Sona Erdi! Sivasspor 1-0 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında ligin formda ekiplerinden Sivasspor kendi sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor.

08.10.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-20:15) Maç Sona Erdi! Sivasspor 1-0 Galatasaray

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Ahmet Oğuz, Goutas, Camara, Ziya Erdal, Cofie, Fajr, Kerem Atakan Kesgin, Pedro Henrique, Gradel, Yatabare
Galatasaray: Muslera; Yedlin, Nelsson, Luyindama, Van Aanholt; Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Diagne.

İKİ TAKIM ARASINDA

Galatasaray'ı konuk ettiği son iki Süper Lig maçını kazanan Sivasspor, rakibiyle daha önce oynadığı 11 iç saha karşılaşmasında elde ettiği toplam galibiyet sayısını son üç sezonda eşitlemek için sahaya çıkıyor (3G 4B 4M).
Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Sivasspor'u mağlup eden Galatasaray, rakibini en son 2014/15 sezonunda iki kere yenebilmişti. Bu sezon Süper Lig'de iç saha yenilgisi almayan tek takım olan Sivasspor (9G 3B), aynı zamanda kalesinde en az gol gören ekip konumunda (7).
Süper Lig'de çıktığı son üç deplasmandan galibiyetle dönen Galatasaray, sezonun ilk sekiz dış saha maçının sadece ikisini kazanabilmişti. Sarı kırmızılı ekip, Ocak 2012'den bu yana aynı sezon içinde dört maçlık seri yakalayamıyor. Süper Lig'de çıktığı son 27 maçta da rakip filelere gol gönderen Sivasspor (toplam 53), bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi.
Süper Lig'de çıktığı son iki maçta birer gol atan Mert Hakan Yandaş, daha önceki 14 karşılaşmada rakip fileleri sadece bir kez havalandırabilmişti. Bu sezon Süper Lig'de 11 gol kaydeden Mustapha Yatabare, daha önceki iki sezonun toplamında attığı gol sayısına ulaştı (2018/19'da 5 & 2017/18'de 6).
Galatasaray formasıyla çıktığı son altı Süper Lig maçında yedi gol kaydeden Radamel Falcao, son iki dış saha karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırdı (vs Konyaspor & Fenerbahçe).
Teknik direktörlük kariyerinde Fatih Terim'e rakip olduğu sekiz Süper Lig maçının yedisini kaybeden Rıza Çalımbay (1G), tek galibiyetini 2002/03 sezonunda deplasmanda aldı (Galatasaray 0-1 Denizlispor). Sivasspor deplasmanında çıktığı dört Süper Lig maçının ikisini kaybeden Fatih Terim (2G), bu iki yenilgiyi son iki sezonda aldı (1-2 & 3-4).
Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta karşılaşmasının bol gollü ve keyifli bir maç olması bekleniyor. Ev sahibi ekip Demir Grup Sivasspor'da uzunca bir süredir görevde olan tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay ile bu senede istikrarlı ilerleyiş devam ediyor. Özellikle hücüm hattında Max Gradel, Pedro Henrique ve Kayode üçlüsüyle rakiplerine zor zamanlar yaşatan Demir Grup Sivasspor'da aynı zamanda bu sezon başında kadroya katılan Yunan savunma oyuncusu Goutas'ın gol yollarında takımına vermiş olduğu katkı Demir Grup Sivasspor adına oldukça önemli bir rol oynuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal