Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının kapanış karşılaşmasında Beşiktaş kendi sahasında oynayacağı derbi mücadelesinde Galatasaray ile karşı karşıya geliyor.

21.09.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-22:18) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 2-1 Galatasaray

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş : Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Domagoj Vida, Necip Uysal, Umut Meraş, Josef de Souza, Miralem Pjanic, Alex Teixeira, Rachid Ghezzal, Cyle Larin, Michy Batshuayi.

Galatasaray : Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Marcao, Victor Nelsson, Patrick Van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Mbaye Diagne.

İKİ TAKIM ARASINDA

Galatasaray'ı konuk ettiği son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş (5G 1B), Ocak 2015'ten bu yana sarı-kırmızılı ekipten iç saha mağlubiyeti almıyor. Beşiktaş'ın lig tarihinde Galatasaray'a karşı yakaladığı daha uzun tek iç saha yenilmezlik serisi, 1997-2004 arasındaki dokuz maçlık süreç (3G 6B).

Beşiktaş'a konuk olduğu son dört Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Galatasaray, lig tarihinde bu şekilde üst üste 5+ deplasman mağlubiyetini sadece Trabzonspor karşısında aldı (1979-1984 arasında 6 maç).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Beşiktaş (1G 1B), Sergen Yalçın yönetiminde sadece bir kez üst üste üç iç saha karşılaşmasında gol yedi (Şubat-Haziran 2020 arasında).

Bu sezon Süper Lig'de geri düştüğü maçlardan en fazla puan çıkaran takım olan Galatasaray (9), şimdiden 2020/21'in tamamında bu şekilde topladığı puana ulaştı.

Süper Lig'in 2021/22 sezonunda Galatasaray'dan (9) daha fazla oyuncusu gol atan iki takımdan biri Beşiktaş (10; Altay ile eşit).

Galatasaray ile oynadığı son Süper Lig maçında penaltıdan gol sevinci yaşayan Rachid Ghezzal, Türkiye kariyerinde hiçbir rakibine karşı üst üste iki karşılaşmada fileleri havalandıramadı.

Süper Lig'deki ilk iki golünü ceza sahası dışından atan Alex Teixeira, 2010/11'den bu yana Beşiktaş formasıyla ilk üç golünü de bu bölgeden bulan üçüncü oyuncu olmak istiyor (Adriano ve Rachid Ghezzal'ın ardından).

Deplasmanda oynadığı son Süper Lig maçında Çaykur Rizespor filelerini havalandıran Olimpiu Morutan, kariyerinde ilk kez üst üste iki dış saha karşılaşmasında gol atmak istiyor.

Süper Lig'de görev yaptığı son iki maçta üç gol atan Mostafa Mohamed, daha önceki 17 karşılaşmada aynı sayıda gol sevinci yaşamıştı.

Beşiktaş'a konuk olduğu son üç Süper Lig maçından mağlup ayrılan Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde hiçbir rakibinden üst üste dört dış saha yenilgisi almadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal