Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-2 Ajax

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta karşılaşmasında Beşiktaş kendi evinde Ajax'ı konuk ediyor.

22.11.2021-12:48 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-22:48) Maç Sona Erdi! Beşiktaş 1-2 Ajax

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Beşiktaş:Mert, Rosier, Vida, Montero, Umut, Mehmet Topal, Pjanic, Teixeira, Ghezzal, N'Koudou, Larin
Ajax:Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Gravenberch, Berghuis, Klaassen, Neres, Tadic, Daramy

İKİ TAKIM ARASINDA

Beşiktaş'ın Avrupa kupaları tarihinde Ajax'tan (5) daha fazla mağlup olduğu tek takım Dinamo Kiev (6). Beşiktaş ile oynadığı beş Avrupa kupası maçını da kazanan Ajax, kulüp tarihinde hiçbir rakibini altı kez mağlup edemedi.
Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son altı maçı toplam 20 gol yiyerek kaybeden Beşiktaş, son 19 karşılaşmadaki tek gole kapamasını Eylül 2017'de RB Leipzig'e karşı yaptı.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı dört maçı da kazanan Ajax, Feyenoord'un (1971/72) ardından bir Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi sezonunda çıktığı ilk beş karşılaşmadan galibiyetle ayrılan ikinci Hollanda temsilcisi olmak istiyor.
2021/22 Şampiyonlar Ligi sezonunda RB Leipzig'in (13) ardından en fazla gol yiyen takım olan Beşiktaş (12), şu ana kadar kalesinde en yüksek gol beklentisi gören ekip konumunda (13.7 xGA). Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde tüm maçlara aynı ilk 11'le çıkan tek takım olan Ajax, turnuva tarihinin en uzun serisine sahip ekibi Auxerre'in (2002/03'te beş maç) rekoruna ortak olabilir.
Ajax formasıyla bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde dokuz gole doğrudan katkı sağlayan Sebastien Haller (7 gol & 2 asist), turnuva tarihinde çıktığı ilk dört karşılaşmada en fazla gol atan iki oyuncudan biri konumunda (7; Erling Haaland ile birlikte).
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde duran toptan en fazla asist yapan oyuncu, Beşiktaş forması giyen Miralem Pjanic (2).
Ajax formasıyla bu sezon iki Şampiyonlar Ligi maçında 2+ asist yapan Antony (vs Sporting & Borussia Dortmund), Opta'nın bu alanda detaylı istatistik tutmaya başladığı 2003/04'ten bu yana bir sezonda üç maçta bunu başaran ilk oyuncu olmak için sahaya çıkıyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş kendi evinde Ajax'ı ağırlayacak. Beşiktaş'ın, Ajax'ı ağırlayacağı maç siyah beyazlıların prestiji açısından çok büyük önem taşıyor. Beşiktaş'ın, Ajax ile oynayacağı maç siyah beyazlılar için çok kritik değer taşıyor. Beşiktaş gerek Süper Lig'de gerek Şampiyonlar Ligi'nde kötü günler geçiriyor. Beşiktaş son olarak Süper Lig'de Alanyaspor deplasmanından 2-0'lık yenilgilyle döndü. Alınan yenilgi sonrası gerek Beşiktaş takımına gerek Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'a büyük eleştiriler geldi. Alınan eleştiriler sonrası siyah beyazlılarda kara bulutlar dolanıyor. Bu anlamda Beşiktaş, Ajax karşısında mutlaka üç puan almak için çıkacak. Beşiktaş'ın, Ajax ile karşılaşacağı maçtan önce grubunda henüz puan veya puanlarla tanışamadı. Bu anlamda kritik maç siyah beyazlılar için çok büyük önem teşkil ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal