Maç Sırasında Sahaya Atlayan Youtuber ve 3 Arkadaşına Hapis Cezası İstemi

Geçtiğimiz sene 14 Ağustos’ta Liverpool-Chelsea maçında sahaya atlayan YouTuber YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve diğer 3 kişi hakkında birer yıldan üçer yıla hapis istemiyle dava açıldı.

06.06.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-16:56) Maç Sırasında Sahaya Atlayan Youtuber ve 3 Arkadaşına Hapis Cezası İstemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosunca düzenlenen iddianamede, YouTube'da "Deli mi Ne?" isimli bir kanalı olan Ali Abdülselam Yılmaz'ın "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un "yasak alanlara girme" maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla dek hapse çarptırılması talep edildi.

İddianamede, Yılmaz’ı saha içinde kaydeden 3 arkadaşının da "yasak alanlara girme" suçuna ortaklıktan birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Bir şüpheli hakkında da takipsizlik kararı verilirken, sanıkların daha sonraki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlanacak.

NE OLMUŞTU?

Vodafone Park'ta, 14 Ağustos 2019 tarihinde oynanan UEFA Süper Kupa final maçının 14’üncü dakikasında sahaya girerek koşmaya başlayan YouTuber Yılmaz, güvenlik görevlilerince yakalanarak saha dışına çıkarılmıştı.

Stadyumda Ali Abdülselam Yılmaz'ı kaydeden 4 arkadaşı da polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Yılmaz, karakoldaki ilk ifadesinde Süper Kupa Finali'ni izlemek için stadyuma gittiğini, maçın heyecanıyla kendini sahaya atarak kaleye doğru koşmaya başladığını, yaptığı hareketin önceden planlanmadığını ve yanındaki arkadaşlarının video ve fotoğraf çektiğinden habersiz olduğunu dile getirmişti.

Şüpheliler hakkında karakolda "futbol müsabakalarında seyirden men cezası" verilmişti.

Sorguları sonrası adliyeye gönderilen 5 şüpheliden Yılmaz, "yasak alanlara girmek", diğer 4 şüpheli ise aynı suça ortaklık etmekten adli kontrol şartıyla salınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal