'Maç Öncesi Ulusal Marş Çalınması Saygısızca'

Şu sıralar New England Revolution'ın başında olan, eski ABD Futbol Takımı teknik patronu Bruce Arena; spor karşılaşmalarında önce çalınan ulusal marşı saygısızca bulduğunu belirtti.

19.06.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:44) 'Maç Öncesi Ulusal Marş Çalınması Saygısızca'

Eski ABD Milli Takımı Hocası Bruce Arena, ligdeki karşılaşmalar öncesinde çalınan ulusal marşın sorguladığını ve bunu doğru bir hareket olmadığını vurguladı.

Arena, bazı oyuncuların neden marş anında diz üstü çökerek ırkçılık ve ayrımcılığa karşı eylem yaptıklarını anladığını söyledi.

Şu sıralar New England Revolution’ı yöneten olan teknik direktör, “Müsabaka öncesinde neden ulusal marşın okunduğunu hep sorgulamışımdır. Bu kimilerini rahatsız ediyor olabilir” şeklinde düşüncelerini aktardı. Amerika’da spor karşılaşmaları öncesinde The Star- Spangled Banner adlı ulusal marş seslendiriliyor.

Deneyimli teknik adam açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Örneğin sinemalarda film öncesinde veya Broadway’de marş okumuyoruz. Peki neden spor müsabakaları öncesinde böyle bir uygulama var? Beyzbol, amerikan futbolu veya futbol maçları öncesinde marş okumak saygısızca.

MLS’te marş sırasında ayakta duranların birçoğu uluslararası oyuncular. Amerikalı bile değiller. Peki neden marş çalınıyor? Yeri gelmişken, fazlasıyla vatansever biriyim. Ama bunu saygısızca buluyorum ve bugünlerde büyük sorunlara sebep oluyor.

Oyuncuların protestolarını anlayabiliyorum. Saygısızlık yapmadıkları sürece bir sorun yok. Bu çevrelerde görebileceğiniz en vatansever kişilerden biriyim. Amerika’yı Dünya Kupası’nda temsil etmekten gurur duydum. Müsabakalar öncesinde marş çalınmasını ise saygısızca buluyorum, bu farklı.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal