Mabel Matiz’den YKS'de Çıkan Soru Hakkında Yeni Açıklama

YKS ilk aşama sınavında şarkıcı Mabel Matiz'in bir şarkısında geçen bir cümlenin ne istendiği sorulmuştu. Mabel Matiz, yapmış olduğu açıklamada "Aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak" dedi.

04.07.2020-00:02 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-23:56) Mabel Matiz’den YKS'de Çıkan Soru Hakkında Yeni Açıklama

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi’nde (TYT) öğrencilere, ”Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” sorusu sorulmuştu. Bu sözler, şarkıcı Mabel Matiz’in ‘Fırtınalar’ adlı şarkısında da geçen sözler olması nedeniyle TYT’ye damgasını vurmuştu.

Adaylar sınav sonrası, ”Sesli soru koysaydınız, daha az dikkatimiz dağılırdı” diyerek tepki göstermişti.

"SINANDIĞIM ŞEYE BAK"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Matiz, şunları belirtti:

Selam. Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak.

Eh, hayatın sınavları bitmez demiştim : ) Bir yoklama da buradan geldi.

Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum.

Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal