Maaşlar 30 bin liraya dayandı: Ancak personel bulunamıyor

İş yerleri ustalar için kesinin ağzını açtı. Maaşlar 30 bin lirayı geçti ama personel bulunamıyor.

27.03.2023-12:34 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-17:06) Maaşlar 30 bin liraya dayandı: Ancak personel bulunamıyor

Koronavirüs salgınının sırasında yeme-içme sektöründe yaşanan kapanma nedeniyle büyük kriz yaşanmıştı. Salgın dönemi ile fiyatlar yükselişe geçmiş bir türlü durdurulmamıştı. Sektörde halen sorunlar devam ediyor.

Maaşlar 30 bin lirayı buldu 

Haber7’de ye alan habere göre, sektörde; ekmek, lahmacun, pide, döner ve kebap ustası ile mutfak şefi bulmak zorlaştı. İşletmeciler, bu sektörün eğitim alanında bir karşılığı olmadığı ifade ederek, usta-çırak sistemi ile eleman yetiştiğini belirterek z kuşağının bu meslek dallarına sıcak bakmadığı vurgulandı.

Maaşlar 30 bin liraya dayandı

Sektör temsilcileri yeni jenerasyonun daha kolay işleri tercih ettiği ifade ediliyor. Durum böyleyken kalifiye elemanlar da yüksek maaş talep ediyor.

Pandemi öncesinde yetişmiş bir fırın ustası 5 bin liraya çalışırken, şimdilerde 25 bin liraya kazanıyor. 3 yıl önce 6 bin lira alan döner ustası 30 bin lira talep ediyor.

Personel bulunamıyor 

Kebapçılarda da istihdam sorunu yaşanıyor. 2020 yılında 7 bin lira alan yetişmiş bir kebap ustası için bugün 25 bin liradan aşağı maaş verilmiyor.

Maaşların yüksek olmasına rağmen 'altın bilezik' sahibi usta bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor.  İşletmeciler bu soruna dikkat çekerek bu alanda eğitimler verilmesini talep ediyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal