LUNC coin nedir? Luna Classic coin projesi ve yol haritası

Terra kısa süre önce kripto para borsasının gündemine düşmüştü. Yeni bir blockchain ile yoluna devam etme kararı alırken, geride Luna Classic kalıyor. Kripto paralarla yakından ilgilenenler ise Luna Classic (LUNC) biriminin ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de haberimizde detaylara yer verdik...

19.05.2022-13:05 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-13:05) LUNC coin nedir? Luna Classic coin projesi ve yol haritası

Terra, kısa bir süre önce çöküşü ile gündeme gelmişti. Bunun üzerine yeni bir Blockchain ile yolculuğuna devam ederken geride ise bir tek Luna Classic kaldı. Kripto borsası ile ilgilenenler ise Luna Classic'in (LUNC) ne olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Terra Luna Classic (LUNC) nedir? LUNC coin ne zaman çıkıyor?

TerraFrom Labs'ın kurucusu Do Know'dur. Luna fork planı açıklamasını yaparken o esnada yeni bir Terra Luna blockchaine geçiş yapılacak. Bundan sonra da kalan Luna Classic yani LUNC olarak çalışmalara başlayacak. Luna Classic bu ay başlayacak.

LUNA ve UST coinde %100'e varan bir çöküş meydana gelmişti. Bu olaydan sonra LUNA kurtarma planı kapsamında var olan blockchain fork ile bölünecek. Bu sayede Tarra yeni bir chain'e sahip olacak.

Bunların yanı sıra belirtilenler arasında ork önerisinde aynı zamanda eski chain’in Terra Classic adını alacağı ve Luna Classic token olacağı da var.

Neden Luna Classic?

Terra Luna Token olan Luna Classic, fork sonucunda bu yeni ada sahip olacak. Bu fork, Terra'nın LUNA/UST çöküşünün ardından kurtarma planları kapsamında yeni chain'e geçiş yapacak.

Terra Classic'in yeni bir blockchaine geçişi Terra Classic chain ve onun tokeni Luna Classic'i doğuracak. Fork ardından meydana gelen yeni chain, Terra adını taşırken token ise LUNA adını taşıyacak.

Do Kwon, resmi twitter hesabından konuya ilişkin şöyle bir açıklamada bulundu:

“Mevcut Terra chain fork yapılacak ve yeni chainde algoritmik stabil coin olmayacak. Bu yeni chain “Terra” (tokeni ise Luna – $LUNA) adını alacak. Eski chain ise “Terra Classic” (tokeni Luna Classic – $LUNC) adını taşıyacak. Her iki chainde birlikte mevcut olacak.”

do kwon açıklama

Burada yer alan "classic" ifadesinde ise Ethereum/Ethereum Classic bölünmesine atıf yapılmaktadır. Bu durum 2017 yılında meydana gelen Ethereum'a yapılan DAO hack olayına gem vurmaktadır. Yani Kwon, UST'nin yaşadığı çöküşü "Terra'nın DAO hack olayı" olarak görmektedir.

Luna Classic ne zaman başlayacak?

Planlar tam anlamıyla herhangi bşr probleme maruz kalmadan ilerlerse Luna Classic 27 Mayıs tarihinde çıkış yapacak. Çıkı ise Terra chainin fork ile ikiye bölünmesi sonucunda olacak. Bu durum için ise 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan yönetim oylamasının sonucu beklenecek.

Tüm bunların yanı sıra Luna Classic artık teknik olarak var. Bunun nedeni ise chainin bu forku kabul etmemesi. Eski chain mevcut kod ile Terra ekosisteminde yoluna devam etmeyi planlıyor. Herhangi bir nedenden dolayı fork kabul edilmezse eski koduyla ve Terra LUNA ile yola devam diyecek. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal