LUNA'yı kurtarma planı nedir, işe yaradı mı?

Kripto para borsasında hareketli dönemler devam ederken LUNA'yı kurtarma çalışmalarının sonucu merak konusu oldu. Hızlı değer kaybı yaşayan LUNA yatırımcılarına beklenmedik zarara soktu. Kripto para borsasında ilk sıralarda yer alan LUNA'yı kurtarma çalışmaları araştırılırken yatırımcıların gözü kulağı bu habere çevrildi. LUNA kurtarıldı mı? LUNA kurtarma çalışmasının sonucu ne oldu?

15.05.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-16:33) LUNA'yı kurtarma planı nedir, işe yaradı mı?

Çok sayıda yatırımcısı bulunan LUNA %99 oranın değer kaybetti. Bunun üzerine kripto paranın kurtarılması üzerine çalışmalar başlatıldı. Dolar üzerinden fiyat dengelemesi yapılan tasarıda beklenmedik son yaşandı. Peki, LUNA kurtarıldı mı? LUNA'nın değeri ne oldu? LUNA'nın en yüksek seviyesi kaç oldu? LUNA hakkında merak edilenler detaylarıyla haberimizde

LUNA değerinin en yüksek seviyesi 120 doları görmüşken %99 azalış yaşadı. Fiyat dengelemesinin yapılması için ''Stabil coin'' ortaya çıktı. LUNA'nın arzının artırılması ve değer kaybetmesi çok yüksek seviyelere ulaştı. Yatırımcıların ve borsanın karşılaştığı bu hareketlilik sonrasında Binance borsası, vadeli işlemler kullanarak delist etti. Ardından fiyatın sıfıra yaklaşması nedeniyle "LUNA/BTC, LUNA/BIDR, LUNA/AUD, LUNA/BNB, LUNA/ETH, LUNA/USDT, LUNA/GBP, LUNA/BRL, LUNA/TRY ve LUNA/EUR" işlem çiftleri borsadan kaldırıldı.

LUNA kurtarıldı mı?

Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşılaşılması beklenmedik olaylara neden oldu. Bu durumun çözülmemesi üzerine etkiler farklı şekilde yansıtıldı. Kripto para borsasonda siyah kuğu olarak nitelendirilebilecek bir facia yaşandığı da gündeme geldi. Kripto para borsasında piyasanın eşitlenmesi adına doları takip eden ve fiyatı 1 dolara eşit olanlara ''stabil coin'' denildiği açıklandı.

Son zamanlarından ekosistem içinde en güvenilir olanı LUNA olarak kabul edilirken Çalışkan açıklamada bulundu.

"Algoritmik stabil coinler oldukça yeni teknolojiler. Ekosistemin yaşanandan çıkarması gereken çok fazla ders var. Blok zincir tarafındaki gelişmeler henüz çok yeni ve teknoloji henüz emekleyen bir bebek. Risk ve portföy yönetiminin önemini ve yatırım yaparken, bu yeni teknolojiye adaptasyonda çok erken bir dönemde olduğumuzu unutmamamız gerektiğini bir kere daha görmüş olduk." ifadeleri kullanıldı.

''Kara kışın son çığı düştü''

UST'nin değerinin 0,22 dolara kadar düştüğünü ve 120 dolar seviyesini test eden LUNA'nın bugün borsalardan delist edilmeye başlandığını belirten Bayoğlu, "Vakıf, toparlanmak için gereken nakit kaynağı hiçbir yerden bulamamış gibi görünüyor." ifadesini kullandı.

Bayoğlu, tüm yaşananlara rağmen kripto para piyasalarının bu sorunların üstesinden gelebileceğini öne sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belirli şartlarda bu tip sorunlarla karşılaşsa da henüz emekleme döneminde olan bir alan olduğu unutulmamalı. Kripto paraların güvenli liman olma özelliği ise şu an pratikte karşılık bulmuyor. Dijital altın söylemlerinden ziyade, büyük potansiyel vadeden teknoloji hisseleri mantığında fiyatlanan kripto paralar, önümüzdeki yıllar veya aylar içinde, yeniden sükse yapacağı ihtişamlı günlere dönecektir."

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal