LUNA coin yakımı olacak mı, tekrar yükselecek mi? Terra LUNA 2.0 nedir, fiyatı ne kadar?

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Terra coin depreminin etkileri halen devam ediyor. Geçtiğimz günlerde 19,5 dolara çıkan LUNA coin, sonrasında 3.6 dolara kadar düştü. Peki LUNA coin yakımı olacak mı, tekrar yükselecek mi? Terra LUNA 2.0 nedir, fiyatı ne kadar? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

02.06.2022-17:08 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-17:08) LUNA coin yakımı olacak mı, tekrar yükselecek mi? Terra LUNA 2.0 nedir, fiyatı ne kadar?

12 Mayıs 2022 tarihinde kripto para piyasası tarihinin belki de en büyük değer kayıplarından birisini yaşayan Terra coin’in (LUNA coin) etkileri halen kripto para borsalarını sallıyor. Terra coin’in yaratıcısı olan Terraform Labs’in CEO’su Do Kwon’un öncülüğünde hayata geçirilen LUNA 2.0, geçtiğimiz günlerde değerini 19.5 dolar seviyelerine çıkarsa da bir süre sonra 3.6 dolara kadar düştü. Bu gelişme sonrasında yatırımcıların kafasında ‘’LUNA coin yakımı olacak mı, tekrar yükselecek mi? Terra LUNA 2.0 nedir, fiyatı ne kadar?’’ soruları oluşmaya başladı.

LUNA coin yakımı olacak mı, tekrar yükselecek mi?

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kripto para piyasalarında dalgalanmalar gözlemdi. Kripto para piyasasında gözler TerraUSD'ye (UST) çevrilmişken, Terra ağının yerel kripto parası LUNA'dan sonra yaşanan krizden en büyük yarayı Avalanche (AVAX) aldı.

LUNA coine yapılan saldırı sonrası asılsız alımlar yapıldı, yayılan korku sonucunda Terra’dan çıkışlar başladı. TERRA coinden çıkışların ardından sabit coinde sert düşüş gerçekleşti. Sabit coinlerin düşüşüne engel olamk için yapılan satışlar arz talep dengesini bozarak pek çok kripto para piyasalarında düşüşe neden oldu.

Terra, ilk günlerde fazlaca miktarda basılan LUNA coinin arzının azaltılması için yakım politikasını savunuyordu. Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullanarak, akım politikasının uygulanmasına yönelik ısrarlardan dolayı bir yakım adreslerini paylaştı. Öte yandan, topluluğun çoğunluğu Terra kurucusunun yeni Blockchain kurma planını benimserken topluluğun bir kısmı ise LUNA yakımının fiyat üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını düşünüyor. Token yakımı gerçekleştirerek fiyatın yükselebileceğine inanan yatırımcılar ise Terra kurucusu Do Know'un geçtiğimiz günlerde artık LUNA tokeni basılmadığını duyurmasına bağlıyor.

Terra Luna nedir

Binance, Terra 2.0’a onay verdi

Terra coin’in yeni versiyonu olan LUNA 2.0 şimdiden Bybit, Kucoin ve Huobi gibi büyük borsalarda işlem görmeye başladı. Dünyanın en büyük borsalarından olan Binance de Luna’yı Salı günü işlemlere açacağını açıkladı.

Terra Luna nedir?

Terra (LUNA), Terra blok zincirinin Mayıs 2022 tarihinde çatallanması sonucu yeni blok zincire verilen isimdir. Aynı zamanda Terra 2.0 olarakta adlandırılmaktadır. Terra blok zinciri kullanıcılarının stablecoinler yaratmasına olanak sağlayan merkeziyetsiz bir blok zincir protokolüdür. Terra blok zinciri, kullanıcılarının anında Terra stablecoinleri oluşturmasına, biriktirmesine, alıp satmasına veya takas etmesine olanak tanımaktadır. Tüm kripto topluluğu Terra LUNA coin fiyaskosunun farkında. Terra coinin 100 dolar seviyelerinden 40 sente kadar gerilemesiyle birlikte ekosistem dibe vurdu ve yatırımcılar milyarlarca dolar para kaybı yaşadı. Terra LUNA coin ekibi, Terra 2.0 teklifinde bulunurken teklif, toplam oyların %65,5’lik oranını alarak geçti. Bu yeni öneri LUNA 2.0 tokenlerini oluşturma ve Do Kwon‘un Terra blockchainin yeniden başlatma önerisini içinde barındırıyordu.

Terra LUNA 2.0 nedir, fiyatı ne kadar?

Yaşadığı sert düşüş ile birlikte kripto para yatırımcılarına büyük zararlar yaşatan Terra 2.0’ın güncel değerinin 1,197821 dolar olduğu açıklandı. Tanıtımından sonra 19.54 dolara yükselene LUNA 2.0, bir süre sonra yüzde 75’lik değer kaybıyla 3.63 dolar seviyelerine kadar geriledi. Şu sıralarda ise Terra 2.0 güncel değeri 4-6 dolar arasında değişmeye devam ediyor.

Yeni LUNA 30 Mayıs itibarıyla dünya genelinde 13 borsada alınıp satılıyor. İlk olarak 28 Mayıs'ta işlem görmeye başladı. Söz konusu tarihte işlemler 17.8 dolarlık değerle başladı. Gün içerisinde 19.54 dolara kadar yükseldi, ardından sert bir düşüş yaşadı.

Yeni Luna 28 Mayıs'ta 3.63 dolara düşmesinin ardından bugün 6.45 dolara yükselerek kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yine de zirveden alanlar şu ana kadar 2 günde yüzde 67 kaybettirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal