LUNA airdrop nedir, kimler yararlanacak? Terra 2.0 tarihi belli oldu!

Geçen haftalarda kripto para tarihinin en ağır düşüşlerinden birisini yaşayan Terra Luna’nın yeni versiyonu olan Terra 2.0 çıkış tarihi belli oldu. Peki LUNA airdrop nedir, kimler yararlanacak? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

26.05.2022-12:48 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-12:48) LUNA airdrop nedir, kimler yararlanacak? Terra 2.0 tarihi belli oldu!

Yaklaşık 2 hafta önce yaşadığı tarihi düşüş sebebiyle bir çok kripto para yatırımcısının zarar etmesine yol açan Terra Luna hakkında yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Son olarak Binance Terra Luna’nın yaşadığı değer kaybı sonrasında para biriminin alım ve satım işlemlerini kapatmıştı. Terra Luna’nın yeni versiyonu olan Terra 2.0’ın çıkış tarihinin ise belli olduğu kaydedildi. Peki LUNA airdrop nedir, kimler yararlanacak?

LUNA airdrop nedir, kimler yararlanacak?

Terra 2.0 versiyonunun kurulması için yapılan oylama bugün itibariyle sona eriyor. Yapılan oylamanın bitmesine 5 saat kala yüzde 80 evet oyu kullanılırken, yüzde 12 hayır oyu kullanıldı. Bu durum da Terra 2.0’ın çıkış tarihini netleştirdi.

Terra topluluğu Terra 2.0’ın kurulması için en yakın tarihi açıkladı. Buna göre yeni Blockchain’in başlatılması 26 Mayıs tarihinde gerçekleşebileceği ifade edildi. Dün Terra’nın resmi Twitter hesabı üzerinden bir çatallanma olmayacağı, Terra 2.0’ın yeni bir Blockchain olacağı açıklanmıştı.

Terra ağı, yarın algoritmik sabit kripto varlığı UST olmadan yeniden piyasaya sürülecek. Mevcut LUNA tokeni, Luna Classic (LUNC) olarak piyasada işlem görmeye devam edecek. Ekip, Terra Core kodunun yayımlandığını ve kod tabanının denetlendiğini duyurdu. Yeni tokenin dağıtım modelini açıklayan yönetim, saldırı öncesi LUNA sahibi olanlara yüzde 35, UST sahibi olanlara yüzde 10, saldırı sonrası LUNA sahibi olanlara yüzde 10, UST alanlara yüzde 10 ve topluluk havuzu için ise yüzde 30 token tahsisi planladı. Bunun yanında Terra, Terraform Labs ve Luna Foundation Guard cüzdanları airdrop’a dahil edilmeyecek.

Terra 2.0

7-27 Mayıs tarihleri kritik

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük borsası olan Binance, Terra ağının yeniden piyasaya sürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Binance’in Terra çöküşünden olumsuz etkilenen kullanıcılar için en iyi kararı almak adına Terra ekibiyle yakın bir şekilde çalıştığı ifade edildi.

7 ve 27 Mayıs tarihleri arası Luna için belirleyici bir zaman olacak Eğer 7 Mayıstan önce UST ve LUNA alınmış ise saldırı öncesi alım yapılan kabul edilecek ve daha fazla airdrop alınacak. 27 Mayıs tarihinde alınacak anlık görüntüye kadar UST ve LUNA alımı yapanlar ise saldırısı sonrası çok daha düşük rakamdan alım yaptıkları için daha az airdrop hakkedişine sahip olacak.

7 Mayıs tarihi için alınan anlık görüntüye göre token sahiplerinin bire bir oranına yakın bir airdrop alacağı bildirildi. Çöküşten sonra token alanlara ise 1:0,0000015 oranında token dağıtımı yapılması planlanıyor. Buna göre çöküş sonrası LUNA alanlar, örneğin elinde bulan her 10.0000 LUNA için 0,15 yeni LUNA sahibi olacak.

UST sahipleri için ise sabitlik bozulmadan önce elinde tutanlara 1:0,033 oranında dağıtım yapılacak. Diğer yandan çöküş sonrası UST alanlara ise 1:0,13 oranında dağıtım yapılacak, yani bir birim UST için 0,013 yeni LUNA tokeni verilecek. Bu dağıtım planına göre 27 Mayıs anlık görüntüsünde 1.000 UST’si olan biri, 13 yeni LUNA sahibi olacak.

Blockchain kurulumu bu hafta sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilirse airdrop ile hak edilen miktarın yüzde 30’u peşin olarak dağıtılacak. Geri kalan hak ediş miktarlarının ise 6 aylık dağıtım dönemleriyle 2 yıl için gerçekleşmesi planlanıyor. Konu hakkında son gelişmeleri anında öğrenmek için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal