Lüks Villa Dolandırıcıları 'Komiser Kemal' ve Çetesi Çökertildi

İzmir'de iki kişi, internette villa reklamlarını kullanarak insanları kandırıp kendilerini polis olarak tanıttıkları için tutuklandı.

25.03.2021-13:18 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-13:18) Lüks Villa Dolandırıcıları 'Komiser Kemal' ve Çetesi Çökertildi

Polis ekipleri, vatandaşların internette yayınlanan kiralık lüks villa ilanlarına başvuru yaptığı, kira bedeli ya da kapora ödeyerek dolandırıldıkları ihbarları üzerine harekete geçti. 

Araştırma sonucu emlak danışmanlığı şirketlerinin internetteki sayfalarını kopyalayarak çok düşük kiralama bedelleriyle sahte ilanlar yayımlayan kişilerin kendilerine ulaşanları tuzağa düşürdüğü belirlendi. 

200 BİN LİRA DOLANDIRDILAR 

Yaklaşık 20 kişinin kapora veya kira bedeli yatırarak toplam 200 bin lira dolandırıldığı saptandı. 

PARA TRANSFERİ BAŞKA BANKALARDAN 

Paranın yatırılması sonrası kayıplara karışan zanlıların şebeke şeklinde örgütlendiği, para transferinin ise farklı kişilerin banka hesapları üzerinden sağlandığı belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, müştekilerin bin ile 20 bin lira arasında değişen kapora veya kira bedellerini yatırdıkları hesap numaralarını incelemeye aldı. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 2 TUTUKLAMA

Paraları bankamatikten çeken ve tanınmamak için şapka takan kişiyi takibe alarak diğer şüphelilere ulaşan polis ekipleri, düzenledikleri operasyonda 4 kişi gözaltına aldı. Zanlılardan M.K.Ö ve Ş.U, sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğerleri adli kontrolle serbest bırakıldı. 

KENDİSİNİ 'KOMİSER KEMAL' DİYE TANITMIŞ 

Soruşturmada aynı kişilerin benzer yöntemlerle daha önce de dolandırıcılık yaparak kayıplara karıştığı belirlendi. 'Komiser Kemal' lakabını kullanan M.K.Ö'nün eski mali müşavir olduğu ancak ''görevi kötüye kullanmak''suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında belgesinin iptal edildiği tespit edildi.

M.K.Ö'nün para transferi için banka hesaplarını kullandığı kişilere de ''gizli bir operasyon kapsamında hesaplarına para yatacağı, bu paraya dokunmamalarını'' söylediği, bu kişilere de bir miktar para verdiği belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal