Lübnan'da,WhatsApp Vergisi Halkın Sabrını Taşırdı: 2 Ölü!

Lübnan'da ekonomik durumun olumsuz etkilenmesi sonucu, iletişime yeni vergiler getirilmesi nedeniyle ülke genelinde sürmekte olan protesto gösterilerine emniyet güçleri müdahale etti.

19.10.2019-16:54 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-16:45)

 

Lübnan'da ekonomik durumun olumsuz etkilenmesi sonucu, iletişime yeni vergiler getirilmesi nedeniyle ülke genelinde sürmekte olan protesto gösterilerine emniyet güçleri müdahale etti. 

Lübnan'da ekonomik durumun kötüleşmesi ve iletişime yeni vergiler getirilmesi nedeniyle protesto gösterileri yapan eylemcilerin yaktığı ateşin bir binaya sıçraması sonucu çıkan yangında yabancı uyruklu 2 işçinin yaşamını yitirdiği açıklandı.
Başkent Beyrut'un farklı bölgelerinde lastik yakarak yolları trafiğe kapattıktan sonra şehir merkezindeki Riyad Sulh Meydanı'nda bir araya gelen binlerce Lübnanlı, hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı ve yöneticileri istifaya çağırdı.

Hükümet Sarayı'na yakın Şehitler Meydanı'nda toplanan öfkeli ve büyük kalabalık da lastiklerin yanı sıra çevredeki inşaatlardaki malzemeleri ateşe vererek yolları trafiğe kapattı ve "halk yönetimin düşmesini istiyor", "devrim" şeklinde nidalar attı.

Beyrut Riyad Sulh Meydanı'ndaki göstericiler, emniyet güçlerinin göz yaşartıcı gazla müdahalesiyle dağıldı. Baygınlık geçiren bazı eylemcilere sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Vergi uygulamasını protesto amaçlı toplanan göstericilerin yaktığı ateşin ise bir eve sıçraması sonucu 2 öldü.

Ülkenin güneyindeki Sayda kentinde de yüzlerce kişi, hükümetin ekonomik politikasına tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal