Lübnan'daki Patlamada Can Kaybı Artışı!

Lübnan'ın Beyrut limanında meydana gelen büyük patlamada can kaybı sayısında artış yaşandı. Enkaz altındaki çalışmaların devam ettiği rapor edildi.

11.08.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-18:00) Lübnan'daki Patlamada Can Kaybı Artışı!
Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Müdürü Rick Brennan ile gerçekleştirdiği toplantıda Beyrut Limanı'ndaki ölümlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Şimdiye dek ölen kişi sayısının 171'e çıktığını söyleyen Hasan, söz konusu facianın ardından hala kayıp durumundaki kişilerin sayısını 30-40 olarak belirtti.

Hasan, yaralılardan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavilerinin devam ettiğini ve 1500 civarında da özel tedavi isteyen yaralı olduğunu rapor etti.

Diğer taraftan yardımsever ülkelerin tıbbi desteklerinden bahseden Hasan, Lübnan'a yapılan tıbbi yardımların listesini ordudan teslim aldıklarını söyleyerek, bahsi geçen tıbbi yardımların ihtiyaç gereği ülkedeki sağlık merkezlerine gönderileceğini dile getirdi.

Bununla birlikte ülkenin resmi haber ajansı NNA'da da yer alan haberde, Beyrut Limanı'nda tekrardan faaliyetlerin başlaması için yolların temizlendiği ve gümrük ofislerinin oluşturulduğu bilgisine yer verildi.

Haberde, yarın itibariyle çalışmaların başlayabileceğine vurgu yapıldı. Karma Komisyon da raporu aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde bir araya gelerek, asıl kararı verecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal