Lübnan'da Hükümeti Kurma Görevlisi: “Allah'ın İzniyle Yakında Bir Hükümet Kurabileceğiz"

Lübnan'da hükümeti kurmakla görevli olan eski Başbakan ve milyarder Necip Mikati, kurulacak yeni hükümette yer alacak isimleriC

29.07.2021-16:00 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-16:00) Lübnan'da Hükümeti Kurma Görevlisi: “Allah'ın İzniyle Yakında Bir Hükümet Kurabileceğiz"

Yaklaşık 1 yıldır siyasi krizin devam ettiği Lübnan'da eski Başbakan ve milyarder Necip Mikati, parlamentoda yapılan istişareler esnasında 118 üyeden 72'sinin oyunu alarak ülkede yeni hükümeti kurmak için görevli olmuştu. Mikati, Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, kurulacak yeni hükümette yer alacak isimleri Cumhurbaşkanı Aoun'a sunduğunu söyleyerek, "Tekliflerimi verdim, Cumhurbaşkanı Aoun çoğunu onayladı ve kabul edilebilir bazı açıklamalar yaptı. Allah'ın izniyle yakında bir hükümet kurabileceğiz" dedi.

LÜBNAN'DAKİ SİYASİ KRİZ

Lübnan, başkent Beyrut'ta 4 Ağustos 2020'de 200'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin ise yara aldığı Beyrut Limanı'ndaki patlamadan sonra eski Başbakan Hassan Diab hükümeti istifa etmişti. Patlamadan sonra mevcut olan ekonomik kriz ile mücadele eden ülkede durum giderek kötü bir hal almaya başlamıştı. 22 Ekim'de yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen bir önceki aday Saad el-Hariri ise Cumhurbaşkanı Aoun ile anlaşamadığı için 15 Temmuz'da görevi bıraktığını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal