Los Angeles'tan İdlib'deki Türk Askerlerine Destek

ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan Türkler, Suriyeliler ve diğer Amerikalı Müslümanlar, İdlib'deki Türk askerlerine destek gösterisi yaptı.

09.03.2020-07:44 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-07:35) Los Angeles'tan İdlib'deki Türk Askerlerine Destek

ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan Türkler, Suriyeliler ve diğer Amerikalı Müslümanlar, İdlib'deki Türk askerlerine destek gösterisi yaptı.

Los Angeles'ın Anaheim bölgesinde Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve TURCA Derneği ortaklığında hazırlanan ve Suriye-Amerikan Koalisyonunun (SAC) destek olduğu gösteriye yüzlerce kişi tek yürek oldu.

Başta bölgede yaşamını sürdüren Türklerin bir arada olduğu gösteride, Suriyeli göçmenler de dahil olarak Amerikalı Müslümanlar da Türkiye'ye İdlib hususunda destek oldu.

Ellerinde Türk, Suriye ve ABD bayrağı tutam göstericiler, "Türkiye'yi destekliyoruz", "Esed'in katliamlarına son", "Uyan ABD, Türkiye'ye destek ver" ve "Rusya ve İran'ın Suriye'deki işgaline son" benzeri pankartlarla beraberTürkiye'ye destek sloganları attı.

İstiklal Marşı'nın akabinden İdlib'de şehit olan Türk askerlerinin adları tek tek okundu ve kalabalık her askerin ardından "burada" diyerek ses verdi.

BAŞKONSOLOS OĞUZ'DAN TÜRKIYE-SURIYE DAYANIŞMASI MESAJI

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, buradaki açıklamasında, "Biz Türkiye olarak yıllardır Suriyeli kardeşlerimize destek oluyoruz; bugün de buradaki Suriyeli kardeşlerimiz bize ve İdlib'de görev yapan askerlerimize destek için toplandı. Bu tabloyu görmekten memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal