Londra G7 Zirvesine Ev Sahipliği Yapıyor

Koronavirüs salgını başlamasından sonra ilk kez yüz yüze toplantı İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşecek. G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, 2 gün sürecek toplantıda iklim değişikliği, Çin ve Rusya konuları hakkında görüşecekler.

03.05.2021-22:40 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-22:40) Londra G7  Zirvesine Ev Sahipliği Yapıyor


G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya geliyor. 2 gün sürecek toplantıda iklim değişikliği, Çin ve Rusya konuları görüşülecek.

Toplantı öncesi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Downing Street'te basın toplantısı düzenlediler.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, G7 ülkelerinin "Rus propaganda ve dezenformasyonuna karşı hızlı yanıt verecek bir mekanizma teklifini" değerlendireceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Rusya'nın eylemlerine odaklanıldığını söyledi ve “Durumu tırmandırmak istemiyoruz” dedi.

Rusya ile daha istikrarlı bir ilişki kurulmasını tercih ettiklerini belirten Blinken, "Rusya'nın tutumu değişmeli. Rusya ile daha iyi ilişki şansı var" açıklamasında bulundu.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal