Liselerin Boş Kontenjanları ve Taban Puanları Yayımlandı

LGS çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" üstünden yayımlandı.

22.07.2019-17:07 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-18:00) Liselerin Boş Kontenjanları ve Taban Puanları Yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" üstünden paylaşıldı.

YERLEŞTİRME SÜRECİ

İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci sürüyor. Boş kontejanlar bugün duyuruldu.

LGS çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" üstünden yayımlandı.

Bu çerçevede 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta duyurulacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci sona erecek.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci bütünüyle bitecek.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal