Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede not ortalamasından veya nottan sınıfta kalma var mı? Devamsızlık sınırını aşan öğrenciler için yeni karar!

2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim yılının bitmesine sayılı gün kala lise öğrencilerinin de kafalarını meşgul eden sorular artmaya başladı. Bu dönemin sona ermesine yakın öğrenciler lisede sınıfta kalma var mı? Devamsızlıktan ya da nottan sınıf tekrarı yapılıyor mu? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de bu konuyu ele aldık ve detaylı olarak haberimizde açıkladık.

29.05.2022-20:03 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-20:03) Lisede sınıfta kalma var mı? Lisede not ortalamasından veya nottan sınıfta kalma var mı? Devamsızlık sınırını aşan öğrenciler için yeni karar!

MEB, liselerde devamsızlıktan dolayı sınıfta kalan ya da sınıf tekrarı yapacak olan öğrenciler için mesleki eğitim merkezlerine geçiş imkanı tanıyacak.

Liselerde devamsızlıktan dolayı sınıfta kalan ya da derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yıl sonunu beklemeye gerek kalmadan mesleki eğitim merkezlerine geçebilecekler. Öğrenciler isterlerse okul kayıtlarını mesleki eğitim merkezi diploma programına da aktarabilme hakkına sahip olacaklar.

Ayrıca MEB tarafından öğrencilere bir sonraki eğitim ve öğretim yılında da önceki okullarında ayrılmış oldukları sınıf seviyesinden eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilme hakkını da tanıdı.

Öğrenim hakkı olmayan öğrencilerin de açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ya da mesleki eğitim merkezine yönlendirilip kayıt işlemlerini yapabilecekler.

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte sınıf tekrarına kalan öğrencilerin de okul dışında kalmayarak öğrenim haklarından da faydalanmaları hedeflenmektedir.

lisede sınıfta kalma var mı

Lisede sınıfta kalma var mı? Devamsızlıktan ya da not durumundan sınıf tekrarı uygulanacak mı?

2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim yılının bitmesine ok az bir süre kala lise öğrencilerinin de kafalarını meşgul eden sorular gündeme gelmeye başladı. 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim döneminde liselerde sınıf tekrarı uygulaması yapılacak.

Yüz yüze eğitim yapmakta son derece kararlı olduğunu belli eden MEB, lisede de öğrencilerin devam zorunluluklarının olduğunu vurguladı. Okula hiçbir mazeret olmadan gitmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aşmaları halinde sınıf tekrarı yapacakları bildirildi.

Aynı zamanda 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin yıl sonu not ortalamalar 50 'nin altında olduğu zaman ve 3 dersten de kalmaları halinde doğrudan sınıf tekrarına gidilecek.

İlkokulda ise sınıfta kalma uygulaması kaldırıldı. Fakat 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri için bir dersten yıl sonu puanı 45 'in altında olması halinde o öğrencinin sınıf geçme veya kalma durumu da şube öğretmenler kurulunda alınan karara göre belirlenecek.

Yıl sonunda başarı puan ortalaması 50 'nin altında olan öğrenciler de sınıf tekrarı yapacaklar. Ancak, alt sınıf öğrencilerinden toplam sorumlu olunan ders sayısı 6 üzeri ise o öğrenciler de sınıfta kalarak sınıf tekrarı yapacaklardır.

Sınıf tekrarı; doğrudan yıl sonu başarı puanı ile ya da sorumlu olarak sınıf geçemeyen öğrenciler ile devamsızlıktan dolayı başarısız olarak sayılan öğrenciler için uygulanmaktadır.

Sınıf tekrarı, hazırlık sınıfı okuyanlar dışında orta öğretim süresi boyunca yalnızca 1 kereye mahsus yapılmaktadır. 2020 yılında Pandemi döneminin baş göstermesinden dolayı okullarda devamsızlıktan kalma uygulaması kaldırıldı ancak 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim dönemi için liselerde öğrencilere devam zorunluluğu uygulaması bulunmaktadır. Okula hiçbir mazeret göstermeden devam etmeyen öğrenciler için de devamsızlık sınırını aşmaları halinde sınıf tekrarı uygulaması hayata geçirilecektir.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal