Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta yapılır? Liselerde alan seçimi nasıl ve ne zaman yapılmakta?

Liseye geçen öğrenci gelecekleri adına belirlenen bir dönemde alan tercihi yapmaktadır. Öğrenci bu vakit geldiğinde bir seçim yaparak kendi alanını seçer. Peki lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta yapılır? Alan seçimi ne zaman yapılmaktadır? İşte detaylar...

05.05.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-10:55) Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta yapılır? Liselerde alan seçimi nasıl ve ne zaman yapılmakta?

Her lise öğrencisi, rehberlik hizmetlerinin de yardımlarıyla geleceklerini şekillendirmek adına alan tercihi yapmaktadır. Bu tercihler arasında genel olarak sayısal, sözel ve Türkçe-Matematik de denilen eşit ağırlık alanları vardır. Bu durum meslek liselerine ve sanat liselerinde farklılıklar gösterebilmektedir.

alan tercihi ne zaman yapılır

Lise alan seçimi kaçıncı sınıfta yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu yeni düzenlemeyle birlikte alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştirilmektedir. Eskiden 10'uncu sınıfta yapılan alan tercihleri yeni düzenlemeden sonra 9'uncu sınıfın bitmesiyle beraber Haziran ve Temmuz aylarında alan tercihlerini yapar. Bu işlemler ise veliler tarafından e-okul üzerinden yapılacak giriş ile beraber belirli aşamaları tamamlamak suretiyle gerçekleştirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal