Lipoliz Nedir? Lipoliz Zayıflatmaya Yardımcı Oluyor mu?

Vücudundaki fazla yağı lipoliz işlemi ile yok etmek isteyen kadınlar ‘lipoliz kaç seans yapılıyor?’ , ‘lipoliz işlemi nasıl yapılıyor ve kaç seans sürüyor?’ gibi sorunların cevabını araştırmaya başladı. Sizin için lipoliz işlemine dair merak edilen her şeyi bir araya getirdik. Detaylar haberimizde...

08.06.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:52) Lipoliz Nedir? Lipoliz Zayıflatmaya Yardımcı Oluyor mu?

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen hemen her kadın en hızlı ve etkili kilo verme yöntemlerini araştırıyor. Özellikle Coronavirüs nedeniyle evde karantinada olanlar fazla kiloları için kalıcı çözümler aramakta. Hayatı yavaş yavaş normale döndüğü bugünlerde fazla yağlarından kurtulmak isteyen birçok kişi lipoliz yöntemini araştırıyor. Sizin için lipoliz hakkında merak edilenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

LİPOLİZ NEDİR?

Lipoliz, incelmesi ve erimesi güç olan bölgelere 10 cc’lik toplam dört enjektörle uygulanan bir işlemdir. Enjekte edildikten sonra fazla yağın yakımına başlayan lipoliz, beraberinde yapılan diyet ve spor programıyla etkisini ilk seansın ardından fark ettiriyor. Bu işlem karın, basen, iç bacak, bel çevresinde oluşan yağlar, kol, koltukaltı kenarı, gıdı ve selülitli bölgelere uygulanabilmektedir.

LİPOLİZ KAÇ SEANS YAPILIYOR?

Lipoliz işleminde seans sayısı kişiden kişiye değişerek 1ila 3 arasında değişmektedir. Doktor kontrolünün ardından gerek görülürse ikinci seans 4 hafta sonra tekrardan uygulanır. Çoğu zaman, bel çevresinde tek seansta 7-13 cm incelmeye varan sonuçlar alınmaktadır.

LİPOLİZ İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Yapılan işlem ile yağlı bölgenin içine fosfatidilkolin ve deoksikolik isimli enzimler enjekte edilmektedir. Bu enzimler, yağ hücrelerinin zarının parçalanmasını ve bu sayede de yağ hücrelerinin yok edilmesini sağlıyor. Her iki enzim de ABD’de FDA tarafından kullanımı yağ parçalamada onaylanmış güvenilir enzimlerdir. Aynı zamanda metabolizmanın hızlandırılması için L-Karnitin ve kafein de verilmektedir. Bu da vücudun dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakmasını sağlamaktadır. Son olarak da kişiye daha etkili olması için bir diyet ve egzersiz programı veriliyor.

LİPOLİZ İŞLEMİNDEN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bu işlem, karaciğer tarafından yağların yok edilmesini sağladığı için kişinin alkol almaması gerekmektedir. Aynı zamanda bol su içilmesi önerilmektedir. Kişinin aşırı sıcaktan, saunadan, hamamdan, sıcak duştan ve güneşlenmekten kaçınması önerilmektedir. Lipoliz bölgesel yağlanmayı azaltmayı hedeflediği için ileri derece obez hastalarında uygulanmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal