08.08.2021-12:32 (Son Güncelleme:07.09.2021-17:30)


1

Barcelona'nın efsane futbolcusu Lionel Messi, geçtiğimiz sezonda sona eren sözleşmesini Katalan ekibi ile uzatmayacağının açıklanmasının ardından transferdeki tercihini yaptı. Lionel Messi önümüzdeki sezonda Paris Saint Germain forması giyecek.



2

İspanyol devi Barcelona ile olan sözleşmesini uzatmayan Lionel Messi'nin yeni adresi tüm dünya kamuoyunda merak içerisinde beklenirken Arjantinli yıldız tercihini Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'den yana kullandı.



3

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Lionel Messi ile olan sözleşmenin uzatılmaması ve yıldız oyuncunun takımdan ayrılması ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda bulundu.



4

Barcelona Başkanı Joan Laporta : Leo Messi, Barcelona'da kalmak istedi. Anlaşmaya vardık. Ancak korkunç bir miras devraldık. Oyuncu maaşları, kulüp gelirlerinin %110'u durumunda. Messi'ye verecek maaş boşluğumuz yok. La Liga'nın koyduğu limitler bizi kısıtlıyor. Messi'nin ayrılmasıyla ilgili her şey La Liga'nın FFP kurallarıyla alakalı. Beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. Büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. FFP nedeniyle Messi'yle anlaştığımız sözleşmeye uyamadık. Messi'yi takımda tutmak için Barcelona'nın işitsel ve görsel haklarını 50 yıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi. Bunu kimse için yapmak istemem. Biz 122 yıllık bir kulübüz. Messi'ye sonsuza dek minnettar olacağız.



5

Barcelona Başkanı Joan Laporta : Bu kulüp 100 yılı devirmiştir ve her şeyden ötedir, herkesten! Tarihin en iyi futbolcusundan bile.... Messi'nin başka takımlardan da teklifler aldığını gördük. Oyuncunun seçeneklerini değerlendirmesi için zamana ihtiyacı var. Messi her şeyin en iyisini hak ediyor. Çok üzgünüm ancak mevcut şartlar altında Barça'nın geleceği için en doğru kararı verdik. Leo Messi, Barça'da tarih yazdı. O, tarihin en iyisi. Barcelona'da Messi'den öncesi ve sonrası diye iki devir olacak. Kulübe ve taraftarlara birçok mutlu an yaşattı. Ona sonsuza dek minnettarız. Messi sonrası dönemde Barcelona'nın çok başarılı olmasını istiyoruz ve olacağına da inanıyoruz. Her zamankinden daha fazla motiveyiz. Barcelona, Messi olmasa da oynadığı futbolla insanlara zevk vermeye devam edecek.



6

İspanyol devi Barcelona'da alt yapıda yetişmesinin ardıdan henüz 16 yaşındayken A takım forması giymeye başlayan Lionel Messi, 2005-2006 sezonunda formasını giymeye başladığı Barcelona A takımında bu formayı geçtiğimiz sezon sonuna kadar hiç çıkartmadı. Barcelona'da kaptanlığa kadar yükselmeyi başaran ve dünyaca ünlü bir yıldız haline gelen Lionel Messi, futbol ile alakalı tüm istatistikleri de adeta alt üst etmişti.



7

Barcelona formasıyla tam tamına 22 kez gol kralı olma başarısı gösteren Lionel Messi aynı zamanda 4 senesi üst üste olmak üzere 6 kez de Ballon D'Or ödülü kazanmayı başarmıştı. Ayrıca 2019 yılında Yılın Dünya futbolcusu ödülünü kazanan Lionel Messi, 3 kez de UEFA'nın en iyi oyuncusu seçilmeyi başarmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR