Lincoln Henrique kimdir, nereli kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor? Fenerbahçe yeni transferi Lincoln Henrique iddialı geliyor

Fenerbahçeli insanların merakla beklediği Lincoln Henrique ile ilgili transfer sürecinin detayları paylaşıldı. Peki Jorge Jesus kimdir? Jorge Jesus transfer oldu mu? Tüm detaylar haberimizde.

13.06.2022-21:49 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-22:31) Lincoln Henrique kimdir, nereli kaç yaşında, hangi bölgede oynuyor? Fenerbahçe yeni transferi Lincoln Henrique iddialı geliyor

Fenerbahçe kadrosuna transferi beklenen Lincoln Henrique ile ilgili sürecin detayları Fenerbahçeli insanlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Peki Lincoln Henrique kimdir? Lincoln Henrique hangi mevkiide oynuyor? Lincoln Henrique ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Lincoln Henrique kariyeri

Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü üstlenen Jorge Jesus, Lincoln Henrique'nin Fenerbahçe'ye transferini istediklerini belirtmişti. Porto'nun da istediği futbolcu ile transfer anlaşmaları devam ediyor. Lincoln Henrique Brezilya'nın yıldızlarından biri olarak tanınıyordu. Genç yıldız, 7 Kasım 1998 doğumlu ve adı Lincoln Henrique Oliveira dos Santos'tur. İlk futbol deneyimine Gremio takımının alt yapısında başlamıştır ve 18 yaşındayken A takım kadrosuna girerek büyük bir başarı elde etmiştir. 2014-2015 futbol sezonunda 2, 2015-2016 futbol sezonunda ise 15 maça çıkarak futbol kariyerine 1 gol eklemiştir. Genç ve başarılı futbolcu bu dönemde U17 Milli Takım kaptanlığı yapmıştır. Milli takımda ise 11 maça çıkmış ve kariyerine 4 gol eklemiştir. Lincoln, inişli çıkışlı bir futbol performansı sergilemiştir. 2016-2017 futbol sezonunda çıktığı 10 maçta 1 asist gerçekleştirmiş ve takıma katkı sağlamıştır. 2017-2018 sezonunda ise Lincoln Çaykur Rizespor'a 420 bin euro karşılığında kiralandı ve 53 numara forma giydi. Rize'ye gelen Lincoln, 20 maça çıkmış ve Gaziantep ile oynanan maçta hat-trick yaparak başarısını garantilemiştir. Rizespor'un lige çıktığı sezonda 3 gol ve 2 asisti kariyerine yazdırmıştır ve Gremio'ya geri dönmüştür. Lincoln, Rizespor'a şu sözlerle veda etti; "Türkiye'de geçirdiğim sezon tek kelimeyle harikaydı. Brezilya dışındaki ilk deneyimimdi ve bundan daha iyisi olamaz diye düşünüyorum. Beni, ailemi saygı ve sevgiyle ağırlayan Türk insanına teşekkürlerimi sunarım. Rizespor'a da ayrı olarak teşekkür ediyorum. Sadece bir futbol kulübü değil bana aile oldular. Takım arkadaşlarım da bana her zaman gelişmem ve ilerlemem için destek olup moral verdiler ve hep beraber başarıya ulaşıp Süper Lig'e çıkabildik."

Lincoln Henrique Kimdir

Daha sonra America-MG takımında kısa bir macera yaşamış ve Temmuz 2019 senesinde Portekiz'in Santa Clara takımıyla anlaşma sağlamıştır. 2019-2020 sezonunda 33 maça çıkarak 1 gol ve 8 asist, 2020-2021 sezonunda 32 maça çıkmış ve 1 gol 5 asist, 2021-2022 sezonunda 44 maça çıkmış ve 7 gol 10 asist kaydetmiştir.

Lincoln Henrique Fenerbahçe transfer süreci

Sol kanatta futbol oynayan genç futbolcunun şu anda talep edilen miktarı 5 milyon euro olarak biliniyor. 1.78 boyunda olduğu biliniyor. Porto takımının da genç oyuncuyla oldukça fazla ilgileniyordu ancak Lincoln, Jesus'un Fenerbahçe'nin başında olması sebebiyle Fenerbahçe'yle anlaşmayı sağlayıp takımla imzaları atmıştır. Profesyonel olarak futbol oynamaya başladıktan sonra 160 maça çıkmış ve 13 gol, 26 asist yapmıştır. Lincoln'ün özellikle çift yönlü oynuyor olması oldukça dikkat çekiyor ve başarısını arttırıyor.

 Santa Clara Teknik Direktörü Mario Silva da genç futbolcuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; "Sadece hücum olarak değil aynı zamanda savunma olarak da önemli bir futbolcudur. Umarım bizimle devam eder. Kesinlikle çok yönlü bir oyuna sahip. Serbest ve köşe vuruşları da maç içinde oldukça etkili. Portekiz liginde en iyi top kullanan oyunculardan biridir."

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal