Limonlar başınızı ağrıtmasın: Yanlış tüketildiğinde zehir saçıyor!

Birçok kadının mutfağının olmazsa olmazı, C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, salataların, çaylarında vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat yanlış ve aşırı miktarda limon tüketimi yarardan çok zarar verdiğini biliyor muydunuz? Yanlış limon tüketmenin sonuçları buyrun hep birlikte bakalım.

08.12.2023-15:21 - (Son Güncelleme: 08.12.2023-15:21) Limonlar başınızı ağrıtmasın: Yanlış tüketildiğinde zehir saçıyor!

Limonun hem kabuğundan hem de suyundan yararlanılabilir. Limon kabuğu aroması ve renginden ötürü keklerde, tatlılarda tercih edildiği gibi, limon suyunun faydaları ve kullanım alanları da oldukça geniştir. Tüketmeden önce bunların bilincinde olmak önemlidir. Bilinçli limon tüketimi nedir ve ne şekilde yapılır detaylar haberimizde…

Mideniz alarm çalabilir

Mide ağrısı

Asidik pH değerine sahip olan limon, her gün çok fazla tüketirseniz, midenizin ağrıması muhtemeldir. Sindirim sistemimiz bunun çoğunu bir kerede sindiremez, bu nedenle midenin asit içeriği uzun süre yüksek olacaktır. Sonuç olarak, sindirim sisteminin mukoza zarı tahriş olur ve bu da mide ağrısına ve yetersiz bağırsak hareketlerine yol açar.

Böbrek taşıyla başınız derde girebilir

Limon kabuğu çok fazla oksalat içerir. Vücutta kristalleşirler. Emilmeyen bu maddeler böbreklerde sertleşerek böbrek taşlarına yol açar.

Dişinizde hassasiyetler oluşabilir

Diş hassasiyeti

Kişi sık sık ve fazla tüketirse limonun asidik yapısından dolayı dişlerde aşırı hassasiyet ve diş çürükleri yaşayabilir.

Migren ağrılarınız tetiklenebilir

Migren ağrısı

Birçok insanda hayatı kâbusa dönüştürebilecek olan migren, turunçgiller aşırı tüketildiğinde ağrılı ve sancılı sinyaller göndermeye başlayabilir. Bunun nedeni limonların sıklıkla baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Kanıtlanmış kesin bir bağlantı yoktur ancak çalışmalar turunçgil tüketimi ile migren arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal