Limon suyu ve sarımsak kürü nasıl hazırlanır, faydaları neler? 40 diş sarımsağı 2 litre suda bekletip içmenin faydaları

Doğadaki en faydalı besinlerden olan limon ve sarımsağın bir çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Limon suyu ve sarımsak kürü ile hazırlanan ürünlerin faydası ise dikkate değer. Peki limon suyu ve sarımsak kürü nasıl hazırlanır, faydaları neler? İşte 40 diş sarımsağı 2 litre suda bekletip içmenin faydaları...

05.03.2022-19:24 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-19:25) Limon suyu ve sarımsak kürü nasıl hazırlanır, faydaları neler? 40 diş sarımsağı 2 litre suda bekletip içmenin faydaları

Yemeklerin vazgeçilmezi olan limon ve sarımsak ikilisinin kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa deva olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Limon ile sarımsağın birleşimiyle hazırlanan ürünlerin faydası ise sağlığa oldukça yarar sağlıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun en çok tavsiye ettiği ürünlerden birisi olan limon-sarımsak kürünün nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler intenet üzerinden araştırmalarına devam ediyor.

Limon suyu ve sarımsak kürü nasıl hazırlanır, faydaları neler?

Limon suyu ile sarımsak kürü hazırlamak isteyenler bu ürünün nasıl hazırlandığını merak ediyor. İşte limon suyu ve sarımsak kürünün malzemeleri:

- 2 litre saf limon suyu

- 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak

- Cam kavanoz

Limon suyu ve sarımsak kürü tarifi

2 litrelik kavanozun dolmasına yetecek kadar limon alınır. Limonların sularının sıkılmasının ardından soyulmuş halde bulunan 40 diş sarımsak ezilerek limon suyunun bulunduğu kavanoza atılır ve kavanozun kapağı kapatılır.

25 gün boyunca serin bir yerde bekletilen karışımın günde en az bir kaç kere çalkalanması gerekmektedir. 25 günün ardından hazır olan karışım her sabah kahvaltıdan yarım saat kadar önce yarım çay bardağı kadar tüketilir.


Limon suyu ve sarımsak kürü

Limon suyu ve sarımsak kürünün faydaları nelerdir?

Limon suyu ve sarımsak kürü tüketen kişilerin kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere pek çok sağlık sorunundan korunduğu gözlemlenmektedir. Karışımın faydalarından bazıları şunlardır:

- Damar iltihaplarını tedavi eder.

- Tıkalı damarların açılmasına yardımcı olur.

- Romatizmadan kaynaklı ağrıları geçirir.

- Kireçlenmeyi engellemesiyle eklem yüzeylerinin yenilenmesine faydalı olur.

- Kolesterolü düşürür.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Vücudu toksinlerden arındırır ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

- Şeker oranını dengeler.

- Vücutta oluşan şişkinlikleri azaltır ve ödem oluşumunu engeller.

- Böbrek ve safra kesesinde bulunan taşları eritir.

- Felç ve inme ihtimalini düşürür.

- Beyin hücrelerini ve sinir sistemlerini onarır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal