Limon Kabuğunun Kullanım Alanları Herkesi Şaşırtıyor!

Limon kadar kabuğu da son derece faydalıdır. Vücut için gerekli olan C, P, Kalsiyum, Potasyum, lif, sitrik ast gibi mineralleri barındıran limon cilt sağlığı, temizlik, hatta burun tıkanıklığı gibi birçok yerde kullanılabiliyor.

28.12.2019-14:37 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-14:32)

Limonun çoğunlukla suyunu sıkıp kabuğunu atıyoruz ama asında bu çok yanlış. Yapılan araştırmalara göre limonun kabuğu da suyu gibi antioksidan kaynağı olduğunu gösteriyor. Peki limon kabuğu nerelerde kullanılabilir? İşte cevabı…

LİMON KABUĞU NERELERDE KULLANILABİLİR?

Limon kabuğu, C vitamini eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engeller. Kabukta mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını da korur. Limonun taze kabuğuyla cildinizi ovarsanız ölü deriyi atmanızı ve aktif sivilcelerin kurumasına yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra limon kabuğu, evin birçok noktasında temizlik yaparken de kullanılabilir. Örneğin; Karıncalar limon kokusunu sevmediği için limon karıncaları öldürmez ama uzaklaştırır. Limon kabuğunu dörde bölerek karıncaların geldiği yerlere koyabilirsiniz. Çaydanlıkta biriken kirecin temizlenmesi içinde limon kabuğu kullanılabilir. Çaydanlığın içerisine limon kabuklarını koyun ve üzerine su ekleyip kaynatın. Kirecin doğal bir yöntemle çözüldüğünü göreceksiniz. Burnunuzun tıkalı olduğu zamanlarda limon kabuğunu kaynatıp buharında durmanız tıkanıklığın açılmasını sağlayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal