30.09.2021-14:15 (Son Güncelleme:30.09.2021-18:30)


1

1- Daniel Güiza

1- Daniel Güiza

Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferi olan İspanyol futbolcu Daniel Güiza, 2008 yılında 14 milyon Euro karşılığında sarı lacivertli takıma transfer olmuştu. La Liga'dan gol kralı olarak Süper Lig'e gelen İspanyol futbolcunun transferi çok konuşulmuştu. Futbolcu Fenerbahçe'de kaçırdığı gollerle adından çok söz ettirmişti. Futbolcu, sarı lacivertlilerde ilk 2 sezonunu 11 golle tamamladı. Üçüncü sezonunda forma şansı bulamayan futbolcu, sadece 1 gol atabildi. Fakat attığı gol o sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olmasında çok büyük rol oynadı. Okçu lakaplı futbolcu şu anda 41 taşında ve İspanya 3. Liginde top koşturuyor.



2

2- Rodrigo Tabata

2- Rodrigo Tabata

Beşiktaş'a Gaziantepspor'dan transfer olan Tabata o dönem Beşiktaş'ın kendisine ödediği transfer ücreti ile çok konuşulmuştu. Beşiktaş'ta bekleneni bir türlü veremeyen futbolcu 2011 yılında 1.15 milyon euro karşılığında Katar'a transfer oldu. O günden beri Katar'da forma terleten futbolcu, Katar milli takımının dahi formasını terletti. Şimd 40 yaşında olan futbolcu, Xavi'nin teknik adamlığını yaptığı Al-Sadd takımının formasını giyiyor.



3

3- Junichi Inamoto

3- Junichi Inamoto

2006 yılında Galatasaray'a transfer olan Junichi Inamoto, Süper Lig tarihinin ilk Japon futbolcusu olma özelliğini taşıyor. 1 sezonluk Galatasaray kariyerinin ardından Süper Lig'den ayrılan Japon futbolcu, şu anda 42 yaşında ve Japonya 2.ligi ekiplerinden SC Sagamihara formasını terletiyor.



4

4- Bobo

4- Bobo

2006 yılında henüz daha 20 yaşındayken Beşiktaş'a transfer olan Bobo, 5 yılda attığı 94 golle siyah beyazlıların en golcü yabancı futbolcusu oldu. Attığı gollerle ve Beşiktaş'a kazandırdığı başarılarla adından sıkça söz ettiren futbolcu Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelmişti. Beşiktaş'tan ayrılan futbolcu sonrasında Süper Lig'de Kaysersipor ve Alanyaspor formalarını giydi. Futbolcu şu anda 36 yaşında ve Avustralya ekiplerinden Sydney FC'de gollerine devam ediyor.



5

5- Fabio Bilica

5- Fabio Bilica

2008 yılında Sivasspor'a transfer olan futbolcu, göstermiş olduğu başarılı performansın ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu. 3 sezon boyunca sarı lacivertli formayı terleten Brezilyalı stoper, 3 sezon da Elazığspor formasını terletti. Şu anda 42 yaşında olan Fabio Bilica, ülkesinde Fluminense -BA takımının formasını terletiyor.



6

6- Oscar Cardozo

6- Oscar Cardozo

Benfica'da oynadığı futbol ile adından söz ettiren ve sonraki sezonlar Trabzonspor formasını terleten Oscar Cardozo 2 sezon Karadeniz ekibinin formasını terletti. Paraguaylı golcü şu anda 38 yaşında ve ülkesinin takımlarından Libertad'ın hem kaptanı hem de takımın gol yollarındaki silahı.



7

7- Rafael (Rafet El) Marques

7- Rafael (Rafet El) Marques

Samsunspor ile Süper Lig kariyeri başlayan futbolcu daha sonra Manisaspor'un 3 sezon formasını terletti. Manisaspor'da forma giyerken Türk vatandaşı olan Rafael Marques, Rafet El Marques ismini aldı. Türkiye milli takımının formaısnı terletemeyen futbolcu şuanda 38 yaşında ve Brezilya ekiplerinden Botafogo-SP formasını terletiyor.



8

8- Fernardo Belluschi

8- Fernardo Belluschi

Arjantinli orta saha futbolcusu Fernando Belluschi, 2012 yılında Bursaspor'a transfer oldu ve takımının Ajrantinli oyun kurucusu Pablo Batalla ile uyumlu bir ikili oldular. Şu anda 38 yaşında olan Fernando Belluschi, ülkesinin takımlarıdan Newell's Old Boys formasını terletiyor.



9

9- Bruno Alves

9- Bruno Alves

Portekizli futbolcu Bruno Alves 2013 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve 3 sezon boyunca Süper Lig'de Fenerbahçe'nin formasını terletti. 39 yaşındaki futbolcu güçlü fiziğini etkili kullanmasıyla göze çarpıyor. Futbolcu son 3 sezondur Serie A'da forma giydi. Yeni sezonda Parma'nın Serie B'ye düşmesiyle beraber futbolcu da Yunan ekibi Apollon Smyrnis'in yolunu tuttu.



10

10- Filip Holosko

10- Filip Holosko

Slovak futbolcu Filip Holosko, ülkemizde Manisaspor, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye ve Çaykur Rizespor formalarıı terletti. Siyah beyazlılarda forma terlettiği dönemlerde transfer dönemlerinde çıkan 'Holosko + bir mıkta para' şeklindeki haberlerle sık sık gündeme geliyordu. Slovak futbolcu şu anda 37 yaşında ve Çek Cumhuriyeti takımlarından SK Uvaly formasını terletiyor.



11

11- Dany Nounkeu

11- Dany Nounkeu

Süper Lig'de Gaziantepspor'dan 2012 yılında Galatasaray'a transfer olan Kamerunlu futbolcu ardından ülkemizde Beşiktaş, Bursaspor, Karabükspor ve Akhisarspor formalarını terletti. Futbolcunun son adresi ise çok şaşırttı. 35 yaşındaki futbolcu şuanda Cibuti ligi ekiplerinden AS Arta formasını terletiyor.



12

12- Reto Ziegler

12- Reto Ziegler

2012 yılında Juventus takımından Fenerbahçe'ye transfer olan Reto Ziegler, Fenerbahçe'de gösterdiği hırslı oyun ile takımın ve taraftarların sevgilisi haline gelmişti. 35 yaşındaki futbolcu ülkesinin takımlarından FC Lugano'nun formasını terletiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR