Lif Kopmasına Ne İyi Gelir?

Özellikle sporla uğraşan kişilerde görülen lif kopması, son derece acı veren bir durum olarak tanımlanır. Kasların içinde yer alan ve lif adı verilen bu yapıda görülen kopmanın ardından farklı tedavi yöntemlerinin kullanımı mümkündür. Çok kısa bir süre içinde sonuç alacağınız bu metotlar haberimizde...

09.06.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:44) Lif Kopmasına Ne İyi Gelir?

Lif kopması sporcuların başına gelen; travma, kaza, zorlama, gereğinden çok uzanma, çok fazla ağır kaldırma gibi durumların ardından görülen, kasların içindeki lifli yapının kopması demektir.

Lif Kopması Belirtileri Nelerdir?

Lif kopması belirtileri şöyledir;

  • Son derece fazla olan bir ağrı hissedilir.
  • Kaslara dokunulduğu zaman boşluk hissi dikkat çeker
  • Kasın bütünlüğünde bir bozulma meydana gelir.
  • Aşırı derecede kanama görülür
  • Hareket ve güç kaybı bunlara eşlik eder.

Bu yüzden çok fazla vakit kaybetmeden hemen gerekli olan müdahaleyi yapmak gerekiyor.

Lif Kopmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler Neler?

  • Lif kopmasına ne iyi gelir: Böyle durumlarda en çok kullanılan doğal yöntemlerin başında ardıç yağı gelmekte. Bunun uygulanması zor değil. Hemen bunu edinmek lazım. Daha sonra ise başarılı bir biçimde ilgili bölgeye uygulayın. Çok zorlamadan ve masaj şeklinde işlemi gerçekleştirmek lazım. Kısa bir süre içinde sonuç almak mümkündür.
  • Lif kopmasına çözüm olarak sunulan daha farklı kürler de söz konusu. Bir diğeri ise melisa otudur. Bunun diğer adı ise oğul otu olarak dikkat çekmekte. Hem sinirleri yatıştırma hem de rahatlatma gibi bir özelliği söz konusu yapılacak olan şey ise 6 ya da 7 dal olmak üzere tamamen kurutulmuş olan melisa yaprağını edinmek. Bunu çok güzel bir biçimde ufalayın. Daha sonra sıcak suyun içine katmanız gerekiyor. Burada yaklaşık olarak 10 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra içimini yapabilirsiniz. İçine bal katımı her daim tavsiye edilir.
  • Lif kopmasına bitkisel çözüm opsiyonları içinde dikkat çeken bir diğer opsiyon ise karabaş otudur. Halk arasında yalancı lavanta otu olarak bilinir. Çok şifalı bir bitkidir. Kullanımı ise kolaydır. Yine en az 6 tane olmak üzere yaprağını alın ve daha önceki kürde olduğu gibi bunu ufalayın. Üstüne bir bardaklık sıcak su eklemenizin ardından hemen kapatın. Bunun demlenme süresi ise 8 dakika olarak ifade edilmiştir. Yani bu kadar süre boyunca beklemek lazım. Daha sonra bunu içebilirsiniz. Uyumadan önce bunu gerçekleştirmek önemlidir. Bunun yanı sıra 15 günlük bir zaman diliminde uygulayın.

Lif kopmasına ne iyi gelir: Testere dişli alan pençesi sayesinde sorunu çözmek çok kolaydır. Kaynayan suyun içine hemen bir kaşık kadar bu bitkiden atın. Daha sonra çoban çantasını da koyun. Kısık ateşte kaynamasının ardından ılık olduğu vakit bunu tüketin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal