Libya UHM, Hafter'e Bağlı Askeri Araç Konvoyunu Vurdu!

BM tarafından tanınan Libya UMH, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı birliklerin lideri Hafter'e bağlı unsurlara ait olan askeri araç konvoyunu hedef aldığını dile getirdi.

09.04.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-10:30) Libya UHM, Hafter'e Bağlı Askeri Araç Konvoyunu Vurdu!

BM tarafından tanınan Libya UMH, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı birliklerin lideri Hafter'e bağlı unsurlara ait olan askeri araç konvoyunu hedef aldığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınırlığa sahip olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı unsurların lideri Halife Hafter'e bağlı unsurlara ait askeri araç konvoyunu vurduğunu bildirdi.

UMH'ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nin resmi sosyal medya hesabında yayımlanan açıklamada, UMH hava birliklerinin, içinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait 2 zırhlı aracın da yer aldığı konvoyu, başkent Trablus'un güneyinde Terhune ve Beni Velid kentlerini birbirine bağlayan yolda seyrederken vurduğu bildirildi. Söz konusu açıklamada, daha fazla detay aktarılmadı.

Öte yandan UMH, önceki gün de Mısır'dan Hafter'e bağlı birliklere askeri ikmal malzemesi taşıyan bir geminin Tobruk Limanı'na ulaştığını dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal